Namibië Luxe Tour 

Deze reis beidt u de mogelijkheid om zelf het land in een rustig tempo te verkennen terwijl u in goede en luxe accommodaties verblijft. Namibië beschikt over een prima infrastuctuur dat ervoor zorgt dat u goed zelf door het land kan reizen. Tijdens deze gevarieerde reis maakt u kennis met de vele gezichten van dit magische land, waarbij een bezoek aan de oudste woestijn van de wereld en het op één na grootste wildpark van Afrika, Etosha, natuurlijk niet mogen ontbreken.  

De reis brengt u langs de Namib Naukluft; woestijnduinen en prachtige kleuren, een zondopgang om nooit meer te vergeten. Misschien wel een ballonvlucht maken?. U bezoekt de kust met de dolfijnen en zeehonden en flamingo's en kunt hier naar wens ook een township tour maken, het grillige en oudste gedeelte van Namibië - het Damaraland - met de enige woestijnolifanten op aarde en geologische fenomenen als het versteende woud en de rotstekeningen van Twijfelfontein. U reist naar het nieuwste open gedeelte van het Etosha national park en verblijft daar in het park waarna uw reis door het park al safaririjdend doorgaat naar het noordoosten bij Namutoni. Etosha is een gebied zo groot als Zwitserland en staat bekend om zijn vele kuddes zebra's en springbokken, maar ook het grotere wild als olifanten, giraffen, leeuwen, oryx en nog vele andere diersoorten zijn hier te vinden. Met zijn steppe en savanne is het wild er ook nog eens erg goed te spotten!
Uw reis gaat verder naar Okonjima met de AfriCat foundation, dé opvang voor katachtigen in Namibië, waarbij u de gelegenheid krijgt om mee te gaan op leopard en/of cheetahtracking of aan andere activiteiten kunt deelnemen. Uw reis eindigt in de Auas Berge vlakbij Windhoek, met prachtig uitzicht over de verre omgeving, nog een laatste game drive wellicht of heerlijk relaxen en de reis nog eens overdenken en langs laten komen met een goed glas wijn en een prachtige zonsondergang bij Gocheganas. 

Wie houdt van wat avontuur, graag zelf wil rijden en niet gebonden wil zijn aan een groepsprogramma en dit alles wil meemaken in combinatie met het nodige comfort, kan met deze twee weekse luxe reis een goede en onuitwisbare indruk van Namibie krijgen!

Dagindeling

Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 1 - vlucht
U vertrekt vanaf Frankfurt met de nachtvlucht naar Windhoek. (Vertrek vanaf Amsterdam mogelijk op aanvraag)
Windhoek_houtmarkt Dag 2 - Windhoek
Aankomst in Windhoek. Afhankelijk van de autoverhuurmaatschappij ontvangt u een transfer naar het depot in Windhoek voor het ophalen van de huurauto of ontvangt u de huurauto op de luchthaven. U verblijft in the Olive exclusive in Windhoek. Hier ontvangt u ook een Meet&Greet van één van onze H3reizen medewerkers. De middag kunt u bijvoorbeeld de stad in, leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is.
Verblijf: The Olive Exclusive, DBB
7.sossus dune lodge Dag 3 - Sesriem
Na uw ontbijt vertrekt u naar Sesriem. Een prachtige route waar u zeker een stop zult willen maken om uitgebreid te genieten van de uitzichten. U kunt de Gamsberg route nemen of de Spreethoogte route, beiden zijn aan te raden! Sossus Dune lodge ligt als enige lodge in het park.
Lodge Verblijf: Sossus Dune Lodge, DBB


Dune_in_front Dag 4 - Sesriem
Vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopgang! Het is +/-50km. rijden naar de prachtige rode zandduinen van de Sossusvlei en Dead Vlei. Ook mogelijk: een ballonvlucht, scenic flights. 
Lodge Verblijf: Sossus Dune Lodge, DBB

GamsbergPass Dag 5 - Swakopmund
Na de bijzondere ervaring van de woestijn, vertrekt u vandaag naar Swakopmund, een gezellig kustplaatsje met een koloniaal verleden. Een mooie route is de route via het Maanlandschap en de Welwitschia. Ook is Swakopmund het thuis van de grootste kristal op de wereld die te zien is in The Kristal Gallery in het centrum van Swakopmund. U verblijft in het op palen gebouwde The Stiltz aan het water. Een zeer goede uitvalsbasis voor alle mogelijke activiteiten die dit stadje biedt.
Lodge Verblijf: The Stiltz, BB

082_Walvisbay_dolfijnen Dag 6 - Swakopmund
Vandaag kunt u bijvoorbeeld gebruiken om in de ochtend een Dolphin Cruise te maken (weersafhankelijk), waarbij u dolfijnen kunt gaan zien en zeehonden, pelicanen en oesterfarms terwijl u heerlijke hapjes geserveerd krijgt. Hiernaast kunt u ook deelnemen aan andere activiteiten als bijvoorbeeld een georganiseerde dagtocht per Landcruiser naar de Sandwich Harbour maken, daar waar de oudste woestijn de zee raakt en de natuur prachtig is!
Lodge Verblijf: The Stiltz, BB

6.kamp kipwe

Dag 7 - Twijfelfontein
U reist vandaag door naar Twijfelfontein. Twijfelfontein ligt in het oudste gebied van Namibië, het Damaraland. U verblijft in een kleinschalig kamp, Camp Kiwpe. De bijzondere architectuur zorgt ervoor dat het kamp volkomen ineenvalt met de rotsachtige omgeving van het Damaraland en biedt een spectaculair uitzicht tijdens een sundowner!
Lodge Verblijf: Camp Kipwe, DBB

Hobatere_olifant

Dag 8 - Twijfelfontein
U hebt alle tijd om deze omgeving te bezoeken. U kunt georganiseerd een toch maken door de natuur op zoek naar de woestijnolifanten of u brengt een bezoek aan de rotstekeningen en het versteende woud. Ook de Organ Pipes en de Burnt Mountain behoren bij de vele geologische fenomenen van dit gebied.
Lodge Verblijf: Camp Kipwe, DBB

4.Dolomite Camp

Dag 9 - Etosha Galton Gate
Een mooi route binnendoor brengt u naar Etosha. Hier verblijft u binnen het park bij Dolomite Camp. Een mooi opgezet kamp in het laatst opengestelde gedeelte van Etosha. Etosha national park is een wildpark waar het wild door de steppe en savanne omgeving goed te spotten is. U kunt langs de vele waterholes die het park rijk is rustig aan safaririjden en uw tijd nemen om het wild te spotten dat hier te zien is.
Lodge Verblijf: Dolomite Camp, DBB

zebras

Dag 10 - Etosha Okaukuejo Resort
Door het park reist u safaririjdens naar Okauekuejo. Etosha is het gebied van de big four, buffels zijn er niet, maar olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en nog vele andere dieren zijn hier wel te spotten. 
Safaridag.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort - waterhole chalet, DBB

5.ONguma tented camp Dag 11 - Etosha Namutoni
Safaridag. U reist door het park, via Halali, naar het noorden. Uitzichtspunt zoutvlakte Etosha en een andere vegetatie richting het noorden, met nog veel ruimte en vele waterholes. U verblijft bij een bijzonder kamp, Onguma Tented Camp met zijn eigen prachtige waterhole. Een kleinschalig kamp net buiten het nationale park. Alle tented rooms kijken uit over de waterhole van het kamp. 
Lodge Verblijf: Onguma Tented Camp, DBB - net buiten het park
waterhole_dry_animals Dag 12 - Etosha Namutoni
Nog een laatste dag met de mogelijkheid om safari te gaan rijden in Etosha of heerlijk te relaxen bij uw tent met uitzicht op de waterhole. Ook het zwembad, plunge pool, biedt de mogelijkheid om af te koelen en naar de dieren te kijken die naar de waterhole toekomen.
Lodge Verblijf: Onguma Tented Camp, DBB - net buiten het park
1.bush camp okonjima Dag 13 - Otjowarongo
Tijdens uw route kunt u een bezoek brengen aan het Otjikoto Lake en/of de Hoba Meteoriet, voordat u doorreist naar Okonjima, het thuis van de AfriCAt Foundation. Hier kunt u aan één van de vele activiteiten meedoen van de lodge of meer inzicht krijgen in het werk dat de foundation doet voor het behoud van de katachtigen van Namibië. De Bush Camp is een kleinschalig luxe kamp met een eigen main building. Alle tented chalet kunnen open en bieden uitzicht over de omgeving. Klein wild loopt vrij rond in deze omgeving.
Lodge Verblijf: Okonjima Bush Camp, DBB

2.Cheetah  Dag 14 - Otjiwarongo
Bij aankomst kunt u opgeven aan welke activiteiten u wilt deelnemen. U kunt een bosjesmannen track doen of deelnemen aan een leopard- en cheetah tracking tocht. Goede gidsen die alles weten van het tracken van deze dieren zullen u een prachtige ervaring meegeven!
Lodge Verblijf: Okonjima Bush Camp, DBB

3.Gocheganas Dag 15 - Auas Berge
Uw laatste route brengt u vandaag naar de Auas berge net onder Windhoek. Hier kunt u naar wens nog een laatste game drive maken of heerlijk relaxen in de SPA. Geniet nog van een sundowner bij de skybar of aan het kampvuur. Elke chalet staat opzich en biedt ook uitzicht over deze prachtige omgeving. 
Lodge Verblijf: Gocheganas, DBB

namibian_highway Dag 16 - Vlucht 
Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u de huurauto weer in of brengt u de huurauto terug naar het depot in Windhoek en ontvangt u in overleg met het autoverhuurbedrijf  een transfer vanaf het depot naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Europa.