4x4trail
 

Self-Drive omschrijving
4x4 Trail Tour

Basis: Middenklasse tot goede Lodging of Camping

Lodging+Camping
vanaf €2.915,-pp

Camping
vanaf €2.225,-pp

Prijs is inclusief:

Lodging+Camping:
Administratiekosten, transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto 4x4 met rooftop(s) en standaard campinguitrusting, electric compressor, middenklasse accommodaties naar beschikbaarheid, campingovernachtingen naar beschikbaarheid, maaltijden als aangegeven in de omschrijving, Meet & Greet

Camping:
Administratiekosten, transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto 4x4 met rooftop, standaard campinguitrusting, additional toolkit, electric compressor, campingovernachtingen naar beschikbaarheid, eerste nacht Windhoek en laatste nacht accommodatie op basis van BB, Meet & Greet

Hoogtepunten van de reis:
Quivertree Forest, Giant Playground, Fish River Canyon, Richtersveld National Park, Namakweland, Augrabies National Park, Kgalagadi National Park

Opmerkingen:

 • Prijs op basis van twee-persoonskamer en/of campingovernachtingen
 • Accommodatie op basis van middenklasse tot goede lodging
 • Prijs is inclusief 4x4 met/zonder campinguitrusting 
 • Overnachtingen en auto op basis van beschikbaarheid
 • Vertrekdata naar eigen keuze op basis van beschikbaarheid
 • Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en reisperiode, zijn vanaf prijzen uitgaande van het laagseizoen en gelden tot 31-10-2019
 • Mogelijk met gidsbegeleiding, prijs op aanvraag

 

Let op: Vertrek vanaf minimaal twee deelnemende auto's. U dient zich bewust te zijn van de aard van deze reis. Het vraagt om een flexibele en avontuurlijke instelling en u moet self-sufficient zijn de dagen in het Richtersveld Park. Wegcondities zijn altijd afhankelijk van het weer en van het seizoen waarin gereist wordt en daarmee kan het zijn dat u van de geplande route zal moeten afwijken indien wegen niet begaanbaar blijken. De hitte kan enorm zijn in de zomermaanden (december, januari) en 4x4 ervaring is gewenst.

Index basis accommodatie:
B = Bed
BB = Bed en Ontbijt
DBB = Diner, Bed en Ontbijt

Feiten en weetjes voordat u op reis gaat:

 • Het Richtersveld is deel van het grotere gebied dat bekend staat als het Namaqualand
 • Van oktober - april kunnen de temperaturen extreem hoog zijn en is het af te raden dit gebied te bezoeken
 • De wind zorgt in de late winter voor vele zandstormen
 • In de zomer zorgt de wind voor afkoeling doordat koudere lucht vanaf de kustwaters het land in waaien
 • De oosterlijke helf krijgt veel minder regen dan de westerlijke helft
 • De Trails zijn begaanbaar voor minder ervaren 4x4 rijdens maar enige ervaring is wel gewenst waar de tracks zanderig of rotsachtig zijn
 • De Trails zijn zonder begeleiding
 • 4x4 voertuig is nodig, twee voertuigen minimaal in geval van autopech of noodgevallen
 • Alle voertuigen moeten goed uitgerust zijn: twee reservebanden, EHBO-doos, schop, krik, reserveonderdelen, water, brandhout en benzine
 • Er mag geen brandhout gesprokkeld worden in het park
 • Een zonnesteek kan makkelijk opgelopen worden in het voorjaar en in de zomer. Altijd hoed en zonnebrand meenemen
 • Basic camp sites
 • Niet overnachten in rivierbeddingen, levensgevaarlijk!
 • Voor het donker op de camp site zijn, in het donker rijden is verboden
 • Geen winkels in het park, alleen bij Sendelingdrift kunnen benzine en drankjes gekocht worden
 • Parkfees moeten aan de gate in Sendelingdrift gekocht worden

Het Kgalagadi Transfrontier Park wordt gekenmerkt aan de zuid afrikaanse kant  door rode zandheuvels afgewisseld met pannen en er is erg weinig regenval. In de winter is er weinig water en daarom worden dieren geforceerd naar de waterholes toe te komen. In de zomer staat de kalahari in bloei en wordt het groen en zijn er velden met bloemen. De zomer wordt erg heet en de winter heeft koude nachten. Er is wild te zien; katachtigen, antilopen, springbokjes, jackhalzen en vele vogels. De Eco Trail is alleen te doen met een 4x4 vanaf twee voertuigen, camping onder de sterren. Een Ranger begeleidt deze trail door de soms hoge zandduinen van de Kalahari.

4 x 4 Trail Tour - Namibië-Richtersveld-Kgalagadi National Park

Een avontuurlijke combinatie van ruig Namibië bij de Fish River Canyon, het onherbergzame Richtersveld en de droogte en koperkleuren van de Kalahari in één reis. Geen reis voor diegenen die de rustige ontspanning opzoeken.

Het Richtersveld National Park kan het hele jaar door bezocht worden, maar in het voorjaar (onze herfst) komen de bloemen en planten er tot bloei en is het een waar spectacel! Het is een onherbergzaam gebied, met velden bezaaid met granite rotsblokken en woestijnlandschap en bergen. Door het Richtersveld heen rijden vereist planning en doordachte navigatie, gebruik makende van de stops in het park en de faciliteiten die er geboden worden. De 4x4 routes zijn een afwisseling van zandroutes met rotspassages en varieren in moeilijkheidsgraad en intensiteit. Mount Terror komt niet voor niets aan zijn naam en heeft een ook een angsaanjagende reputatie...Het feit dat de tracks zwaar zijn en niet "gemaakt" en de hitte soms onverdraagzaam kan zijn, heeft alleen maar bijgedragen aan de populariteit van een van de meest formidabele wilderness gebieden uit deze regionen. Voor diegenen die het allemaal nog uitdagender willen maken, kan naar wens ook nog een 4x4 trail tour door de Kalahari gemaakt worden, na de ontspannen tussendagen bij Augrabies Falls. Zandduinen bedwingen en onder de sterren slapen. 

Voor wie van avontuur en uitdaging houdt is dit een reis om niet te vergeten! 

Klik: aanvraag offerte  

Dagindeling

Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 1
U stapt op het vliegtuig in Amsterdam of Frankfurt, u vliegt de nacht door.
windhoek_avond Dag 2 - Windhoek
Vandaag komt u aan in Windhoek. Op de luchthaven wordt u ontvangen door de autoverhuurmaatschappij die uw transfer verzorgt naar het kantoor in Windhoek, waar u uw auto kunt ophalen. De middag kunt u bijvoorbeeld de stad in, leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is, of u kunt een citytour maken door deze stad met zijn koloniale verleden.
Verblijf: Terra Africa Guesthouse, BB
07_28_Quiver_Tree_Forrest Dag 3 - Keetmanshoop
Keetmanshoop. Hier kunt u het 'QuiverTree Forest', de 'Singing Stones'of de 'Playground' bezoeken. Eventueel kunt u een kijkje nemen bij een cheetah-farm.
Lodge Verblijf: Central Lodge, BB
Camping Verblijf: QuiverTree Forest Camp
fishcanyon_2 Dag 4 - Fish River Canyon
Op de route naar uw lodge kunt u een stop maken bij de warmwaterbronnen van Ais Ais om heerlijk te gaan zwemmen. Dit prachtige gebied leent zich goed voor het maken van een wandeling.
Lodge Verblijf: Canyon Roadhouse, DBB
Camping Verblijf: Canyon Roadhouse
fish_river Dag 5 - Fish River Canyon
De ochtend kunt u naar het uitkijkpunt over de Fish River Canyon, gedurende de middag is het mogelijk nog eens door het natuurschoon te wandelen en te genieten.
U kunt ook een nature of sunsetdrive maken door het Gondwana Canon Park.
Lodge Verblijf: Canyon Roadhouse, DBB
Camping Verblijf: Canyon Roadhouse
richtersveld_3 Dag 6 - Sendelingsdrift
Vandaag vertrekt u naar Sedelingsdrift vanwaar uw eerste trail gaat beginnen! Zorg dat u bijtijds bij de border post aankomt vanwaar de pont naar het Richtersveld National Park vertrekt. Met de pont gaat u naar het park waar uw eerste overnachting in het park zal plaatsvinden.
Camping Verblijf: Sendelingsdrift
Richtersveld_2 Dag 7 - Richtersberg
U begint aan de trail van Sendelingsdrift naar Richtersberg Camp, een prachtige trail met ruig landschap van heuvels en bergen, rivierbeddingen en zandwegen. Uw 4x4 talent wordt aangesproken terwijl u kunt genieten van deze onherbergzame omgeving met prachtige vreemde planten. Het Richtersberg Camp ligt vlakbij Tatasberg. Vreemd gevormde rotsblokken markeren het landschap in deze omgeving.
Camping Verblijf: Richtersberg Camp
Richtersberg_campsite Dag 8 - Richtersberg
Aangezien deze campsite aan de rivier ligt is het hier een goed plek om nog een overnachting te doen en vanaf hier de omgeving te verkennen. Een mogelijkheid is om vroeg in de ochtend naar Kokerboomkloof te rijden. U vermijdt de hitte voor een deel en het ochtendlicht zorgt voor prachtige plaatjes. Eenmaal terug in het Richtersberg Camp kunt u heerlijk zwemmen in de rivier of gewoon van de omgeving.
Camping Verblijf: Richtersberg Camp
Richtersveld_1 Dag 9 - De Hoop
U vertrekt vandaag naar De Hoop. Weer een prachtige rit via mooie bergen, heuvels en rots-en zandpaden. De Hoop is ook een camp site aan de rivier gelegen.
Camping Verblijf: De Hoop
richtersveld_7 Dag 10 - Potsjiespram
Uw laatste trail en dag in het Richtersveld Park. Geniet nog een keer van de prachtige omgeving, de avontuurlijke route en relax waar mogelijk onderweg om mooie plaatjes te schieten.
Camping Verblijf: Potjiespram
port_nolloth Dag 11 - Port Nolloth
U verlaat het Richtersveld National Park via Sendelingsdrift en rijdt over de gravel en asfaltweg naar Port Nolloth voor een stop langs de kust in het Namakwaland. Zee en vissersbootjes markeren het uitzicht van uw verblijf in de Beach House.
Lodge Verblijf: Beach House, BB
Camping Verblijf: MacDouglass Bay Caravan Park
goegab_nature_reserve Dag 12 - Springbok
Uw route brengt u door het Namakwaland naar Springbok. U kunt een bezoek brengen aan het Goegas Nature Reserve waar in de zomermaanden bloemen weederig bloeien en de omgeving van prachtige kleuren voorzien.
Lodge Verblijf: Undulata Lodge, BB
Camping Verblijf: Springbok Caravan Park
Augrabies_Falls1 Dag 13 - Augrabies Falls National Park
U reist van Springbok naar Augrabies Falls, een klein maar prachtig park met één van de vijf grootste watervallen van de wereld. De omgeving leent zich goed voor het maken van wandelingen. Deze hinking trails zijn mogelijk van één dag tot een meerdaagse trail (alleen mogelijk met een verlenging van de reis).
Lodge Verblijf: Augrabies Falls NP Chalet,selfcatering, B
Camping Verblijf: Augrabies Falls NP
AugrabiesF_EchoValley Dag 14 - Augrabies Falls National Park
De Oranje Rivier die door het park loopt en uiteindelijk uitloopt in de 60meter waterval zorgt voor een prachtig contrast met de schrille woestijnomgeving. Maak wandeltochten en ondek de geweldige plekjes die dit gebied te bieden heeft!
Lodge Verblijf: Augrabies Falls NP Chalet, selfcatering, B
Camping Verblijf: Augrabies Falls NP Camp Site
Tranfrontier_leeuwen Dag 15 - Kgalagadi Transfrontier Park - Twee Rivieren
Het begin van een nieuwe trail ervaring! U rijdt naar het startpunt van de Eco Trail die u onder bergeleiding van een Ranger over de zandduinen van de Kalahari brengt en u laat slapen onder de sterren. Uw eerste overnachting voor vertrek op de trail vindt plaats in Twee Rivieren. Hier kunt u de laatste inkopen doen bij de enige winkel die in het Kgalagadi te vinden is.
Lodge Verblijf: Twee Rivieren Chalet, B
Camping Verblijf: Twee Rivieren Camp Site
Kalahari_1 Dag 16+17 - Kgalagadi Transfrontier Park - Trail
Trail. Onder begeleiding bedwingt u de zandduinen van de kalahari.
Verblijf: U slaapt onder de sterren in de kalahari, basic camp site, geen faciliteiten aanwezig
Nossob_Jackhals Dag 18 - Kgalagadi Transfrontier Park - Nossob
Het laatste stuk van de trail. Een van de leukste activiteiten die u hier kunt doen is het maken van een nachtrit. De Rangers zijn goed geinformeerd en getraind en zorgen dat dit een onvegetelijke ervaring wordt. Dieren die u kunt zien zijn onder andere luipaarden, wilde katten, hyena's, leeuwen en uilen. Zeker de moeite waard!
Lodge Verblijf: Nossob, selfcatering, B
Camping Verblijf: Nossob Camp Site
Kalahari_leeuwin Dag 18 - Kgalagadi Transfrontier Park - Nossob
Relax en geniet van de omgeving om rijdt rond en probeer de wilde dieren te spotten die deze omgeving rijk is. Met name katachtingen lopen rond in het Kgalagadi Transfrontier Park. In het droge seizoen is het de beste tijd voor game viewing. Er zijn geen natuurlijke pannen en daardoor gaan de wilde dieren naar de kunstmatige waterbronnen.
Lodge Verblijf: Nossob, selfcatering, B
Camping Verblijf: Nossob Camp Site
Mata_mata_giraffe Dag 19 - Kgalagadi Transfrontier Park - Mata Mata
Uw laatste dag in de Kalahari. Nog een overnachting en dan rijdt u de grens weer over en bent u terug in Namibie.
Lodge Verblijf: Mata Mata, selfcatering, B
Camping Verblijf: Mata Mata Camp Site
Kalahari_Anib Dag 20 - Mariental
De route door de uitloop van de Kalahari. Lage rode, glooiende heuvels en lage begroeiing. Nog een laatste scenic drive bij Mariental of een bezoek aan de Hardap Dam en dan is het tijd om afscheid te nemen van deze geweldige reis.
Lodge Verblijf: Kalahari Anib Lodge, DBB
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 21 - Windhoek - vlucht
U levert de auto weer in en kan nog even over de houtmarkten lopen voor het inkopen van de laatste souvenirs. Uw vlucht vertrek in het begin van de avond terug naar Frankfurt/Amsterdam