kaart_namibie
 

Fly-Drive omschrijving
Namibië Totaaltour II

Midden- en Noord Namibië, uitgebreid met de Zambezi Region.
Deze fly-drive kan alleen met een 4x4 gereden worden!

Basis: Middenklasse lodging of Camping 
          of combinatie
Dagen: 30 exclusief vlucht, inclusief 4x4 huurauto

Lodging
vanaf €4.010,- pp

Camping
vanaf €2.445,- pp

 

Prijs is inclusief:

Lodging:
Transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto 4x4, middenklasse/goede accommodaties, maaltijden als aangegeven, Meet & Greet afhankelijk van reisschema, administratiekosten

Camping:
Transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto Single Cab 4x4, rooftop, standaard campinguitrusting, campingovernachtingen, laatste nacht Windhoek verblijf in Guesthouse op basis van BB, Meet & Greet afhankelijk van reisschema, administratiekosten

Hoogtepunten van de reis:
Namib Desert, Welwitschia, Maanlandschap, Cape Cross, Brandberg, Organ Pipes, Ovahimba bezoek, Epupa watervallen, Etosha, Mahang Game Reserve, Mudumu National Park, Babwata National Park, Chobe National Park, Victoria falls, Waterberg Plateau, Houtmarkt. 

Opmerkingen:

  • Vlucht naar wens en in overleg door ons bij te boeken of zelf bij te boeken
  • Prijs op basis van twee-personen
  • Accommodatie op basis van middenklass/goede lodging
  • Prijs is inclusief huurauto Toyota Hilux Single Cab 4x4 of gelijkend 
  • Overnachtingen en auto op basis van beschikbaarheid
  • Auto naar keuze mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag
  • Vertrekdata naar eigen keuze op basis van beschikbaarheid
  • Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en reisperiode en zijn vanaf prijzen, uitgaande van het laagseizoen en gelden tot 31-10-2019
  • Lodgingreis/campingreis mogelijk met gidsbegeleiding, prijs op aanvraag

 

Index basis accommodatie:
B = Bed
BB = Bed en Ontbijt
DBB = Diner, Bed en Ontbijt
FB = Lunch, Diner, Bed en Ontbijt

Namibie Totaaltour II

Dit is een uitgebreide trip, voor wie veel variatie wil en veel wild wil zien. Naast de oudste woestijn op aarde, de kust met pelicanen en flamingo's, het Damaralandschap, de wilde dieren van Etosha, ga je nog noordelijker het ruige, meest groene, tropische landschap van Namibië aandoen. Hiernaast een prachtig, soms vergeten deel van Namibie: het Kavango, Caprivi gebied, het land van de Bushmen. Het landschap is een mozaïek van bomen, rivieren en waterplassen en heeft een enorme variatie aan dieren. Nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, meer dan 430 vogelsoorten en nog vele andere diersoorten tref je hier aan. In combanitie met Botswana, de Chobe River en het Chobe National Park, biedt deze reis alles voor de wild- en natuurliefhebber.


Klik : aanvraag offerte

Dagindeling 

Kalahari_Anib Dag 1 - Windhoek
In de ochtend komt u aan in Windhoek. Op de luchthaven wordt u ontvangen door de autoverhuurmaatschappij, die uw transfer verzorgt naar het verhuurkantoor in Windhoek waar u uw auto kunt ophalen. In de middag verzorgt een H3reizen assistent de Meet & Greet waarbij u eventele extra informatie krijgt, en vragen kunt stellen. Hiernaast kunt u bijvoorbeeld de stad in, leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is.
Lodge Verblijf: Villa Moringa, BB
Namibiaensis Dag 2 - Sesriem
U verrekt vandaag naar de Namib Desert, naar Seriem. U kunt wandelen door de Sesriemcanyon, een bijzondere belevenis. Duin 47 biedt u de mogelijkheid om een prachtige zonsondergang mee te maken.
Lodge Verblijf: Desert Camp, BB
(Diner bij de Sossusvlei Lodge +/4km. van het Camp)
Camping Verblijf: Sesriem Camp
Koichab_view_to_the_forest

Dag 3 - Namib Naukluft Mountains
Vopor een adembenemende zonsopgang moet u vroeg uit de veren. Na de gate is het nog +/-50km. rijden naar de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei en Dead Vlei. Na deze ochtend reist u verder naar de Naukluft Mountains. Leuke trails in een prachtige omgeving kunnen gemaakt worden bij Rostock Ritz.
Lodge Verblijf: Rostock Ritz, BB
Camping Verblijf: Rostock Ritz - Camp Site - 2km van de lodge

Gamsberg1 Dag 4 - Swakopmund
Swakopmund, een badplaats met een koloniaal verleden, iets ten noorden van Walvis Bay. Op weg kunt u de eeuwenoude Welwitcha-plant zien en een indrukwekkend maanlandschap bezoeken
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
dolfijnen Dag 5 - Swakopmund
Swakopmund biedt vele mogelijkheden tot vermaak. Een voorbeeld : 4x4 trip, paragliding, ballonvlucht, Dolphin Cruise, bezoek aan het kristalmuseum met de grootste kristal ter wereld, e.a.
Lodge Verblijf: Sandfields Geusthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
cape_cross Dag 6 - Uis
Uw route gaat vandaag naar Uis. Een prachtige bergachtige omgeving. Onderweg naar Uis kunt u een bezoek brengen aan Cape Cross, de zeehondenkolonie. Dan gaat u meer het binnenland in en kunt u wandelen door de mooie omgeving van de Brandberg naar de beroemde White Lady, een eeuwenoude rotsschildering.
Lodge Verblijf: White Lady Lodge, BB
Camping Verblijf: White Lady Lodge- Camp Site
Twyfelfontein H3 1

Dag 7 - Twijfelfontein
Twijfelfontein is het gebied van de eerste inwoners van Namibië. Hier zijn rotstekeningen te vinden en geologische fenomenen als het Petrified Forest en de Organ Pipes.
Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site 

Damaraland_-_rotsformatie Dag 8 - Twijfelfontein
Dit gebied staat ook bekend om de woestijnolifanten. Via een georganieerde trip gaat u op zoek naar deze olifanten die zich aangepast hebben aan het harde, droge en warme klimaat van het Damaraland.
Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site
121_D2612_Khorixas_orgelpijpen Dag 9 - Sesfontein
Een tussenstop op de mooie route naar het subtropische noorden van Namibië. U kunt deelnemen aan activiteiten als guided walks, nature drives ea van de lodge of gaan zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van deze omgeving.
Lodge Verblijf: Khowarib Lodge, DBB
Camping Verblijf: Khowarib Lodge - Camp Site
olifanten1

Dag 10 - Epupa
U rijdt nog een stukje door verder naar het noorden, naar een subtropisch deel van Namibië. Deze prachtige groene waterrrijke omgeving kunt u bekijken door te wandelen en/of picknicken bij de watervallen, of bijvoorbeeld een kanotocht te maken.
Tented Verblijf: Epupa Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp

Omarunga_camp2 Dag 11 - Epupa
Nog een heerlijke dag op deze prachtige plek. Nijlpaarden en krokodillen worden hier vaak gezien, dus zwemmen is niet mogelijk, maar ook vanaf hier zijn de Himba's te bezoeken. Of u gebruikt de dag voor relaxen en genieten van het uitzicht.
Tented Verblijf: Epupa Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Omarunga_Camp_epupa Dag 12 - Galton Gate - Etosha west/Kamanjab
Leuke stop bij Hobatere Game reserve, grenzend aan Etosha West. De lodge beschikt over een eigen waterhole en biedt naast game drives en night drives ook een hide aan waar u naartoe gereden kunt worden. Rustig Toko ligt bij Kamanjab en biedt een leuke night drive "the little five" aan voor de liefhebber.
Verblijf: Hobatere Lodge, DBB
Camping Verblijf: Rustig Toko Lodge
Hobatere_olifant Dag 13 - Okaukuejo - Etosha national park
U reist naar Etosha vandaag, een van de grootste wildparken ter wereld! U kunt voor het diner nog op avondsafari, bij het afkoelen van de dag worden de meeste dieren actief en is de kans groot dat u veel verschillende dieren kunt spotten.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort, BB - in het park
Camping Verblijf: Okaukuejo Resort - in het park
Etosha_gemsbok Dag 14 - Halali - Etosha national park
U kunt vandaag de hele dag op stap door Etosha, op zoek naar de Big Five, zebra's, gnoes, springbokken, de kleine dik-dik, aasgieren en nog veel meer diersoorten die hier leven.
Lodge Verblijf: Halali Resort, BB - in het park
Camping Verblijf: Halali Resort - in het park
Etosha Dag 15 - Namutoni - Onguma Game Reserve - grenzend aan Etosha noordoost
Deze dag trekt u door het park naar Halali. Onderweg kunt u genieten van het oostelijk gedeelte van Etosha. U verblijft in het park.
Lodge Verblijf: Onguma Bush Camp, BB - net buiten Etosha
Camping Verblijf: Onguma Tamboti - net buiten Etosha
etosha olifanten 

Dag 16 - omgeving Grootfontein
Vandaag rijdt u door het park naar Namutoni en door naar Tsumeb. Uw tussenstop naar de Caprivistrook. Op het gebied van de lodge liggen historische Artesian en Duiste mijnen. Voor alle geologen, mineraal verzamelaars en adventuriers een must om te zien!
Lodge Verblijf: Fiume Bush Camp, BB
Camping Verblijf: Roys Camp, omgeving Grootfontein

Uris_Safari_Lodge Dag 17 - Divundu
Uw rit gaat vandaag naar Divundu. U rijdt door het Bushmanland van Namibië richting de waterlandschappen bij de bestemmingen. U kunt een bezoek brengen aan de Popa Falls of een avondsafari in het kleine maar mooie Mahangu Game Reserve maken.
Lodge Verblijf: Ndovu Safari Lodge, BB
Camping Verblijf: Ngepi Camp - Camp Site
Divundu_PopaF Dag 18 - Divundu
Vandaag kunt u een mokorotrip maken, een boatcruise, of relaxen en over de Okavango River uitkijken met zijn vele vogelssoorten en nijlpaarden, vanaf het terras van de lodge. Ook is het mogelijk een ultralightvlucht te maken over de omgeving.
Lodge Verblijf: Ndovu Safari Lodge, BB
Camping Verblijf: Ngepi Camp - Camp Site
Divundu_PopaF2 Dag 19 - Kasane
U rijdt een heel stuk door de Caprivistrook door naar Kasane, Botswana. Hier verblijft u bij de Kubu Lodge aan de Chobe River. Nijlpaarden komen hier s'nachts aan land in de tuin van de lodge om te grazen.
Lodge Verblijf: The Old House, BB
Camping Verblijf: Chobe Safari lodge
Leeuwinnen_drinken Dag 20 - Kasane
Vandaag biedt u vele mogelijkheden voor activiteiten. Overdag kunt u een safaririt maken langs de Chobe River of gaat u mee op gamedrive in het Chobe National Park. Ook kunt u via de lodge meegaan op een dagtrip naar de spectaculaire Victoria Falls.
Lodge Verblijf: The Old House,BB
Camping Verblijf: Chobe Safari Lodge
chobesunset Dag 21 - Kasane
Als u er nog niet aan meegedaan heeft dan is het echt een must om te doen: de middag boatcruise op de Chobe River. Nog nooit heeft u zoveel dieren bij elkaar gezien; vogels ontelbaar, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, kudu's, leche en nog vele andere dieren kunt u met de boatcruise van dichtbij bekijken. Een ervaring die u niet mag missen!
Lodge Verblijf: The Old House, BB
Camping Verblijf: Chobe Safari Lodge
Kasane_olifanten2 Dag 22 - Kongola
Misschien nog een halve safaridag in de richting van Ngoma en dan door naar Kongola. De omgeving is een waterlandschap waarbij een boatcruise hier een echte aanrader is. Nijlpaarden liggen met velen in het water. Stil tussen de wuifende rietpalmen doorglijden, en vele vogels bekijken terwijl de gids u veel zal vertellen over de flora en fauna van deze omgeving. Een paradijsje!
Lodge Verblijf: Camp Kwando, BB
Camping Verbijf: Camp Kwando
Kongola_hippo2 Dag 23 - Kongola
Het Caprivi National Park is een park waar de dieren nog niet gewend zijn aan mensen en daardoor nog echt "wild" zijn. Het park is nog niet zo lang open voor toerisme en daardoor een ervaring om mee te maken. Aanrader is met gids het park te bezoeken.
Lodge Verblijf: Camp Kwando, BB
Camping Verbijf: Camp Kwando
Kongola_kolibris Dag 24 - Rundu
Een rit naar Rundu brengt u bij NKwazi Lodge. Deze lodge houdt zich bezig met schoolprojecten en mensen in de omgeving. U kunt mee met het bezoeken aan een schooltje in de ochtend of een dorpsbezoek in de middag. (van te voren regelen)
Lodge Verblijf: Nkwazi Lodge, BB
Camping Verblijf: Nkwazi Lodg
hoba-meteorite_copy

Dag 25 - Waterberg - Cheetah Foundation (CCF)
U gaat uw reis vervolgen naar de omgeving van de Waterberg. Vanaf de lodge kijkt u uit op de majestueuze Waterberg en omgeving. U kunt deelnemen aan guided walks of een bezoek gaan brengen aan de cheetah foundation. 
Lodge Verblijf: Frans Indongo Lodge, BB
Camping Verblijf: Frans Indongo Lodge

Roys_Campcamping

Dag 26 - Waterberg -Waterberg Plateau Park
Vandaag reist u naar de andere kant van de Waterberg. Dit is een erg mooi stukje ongerept Namibië. Vanaf uw accommodatie kunt u al op het terrein zelf wandeltochten maken, maar ook van het terrein af zijn er vele wandelmogelijkheden bij de Waterberg Plateau!
Lodge Verblijf: Waterberg Wilderness Lodge, DBB
Camping Verblijf: Waterberg Plateau

WaterbergPlateau1 Dag 27 - Omaruru - Erongo Mountains
Roidina ligt in de natuur van de Erongo Mountains. Het is het perfecte plekje om de reis mee af te sluiten. Puur natuur in ongerept Namibië. U kunt picknicken, guided walks doen of een sundowner met prachtig uitzicht.
Lodge Verblijf: Ozongwindi Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Erongo Plateau
Waterberg_Resort_camp Dag 28 - Omaruru - Erongo Mountains
Ga nog op bezoek bij de bosjesmannen of relax nog even in een prachtige omgeving voordat u terugkeert naar Windhoek.
Lodge Verblijf: Ozongwindi Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Erongo Plateau
okahndja_2 Dag 29 - Windhoek
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u een stop maken bij Okahandja, bekend om het vele houtsnijwerk en handwerk dat door de lokale bevolking wordt verkocht. Prima gelegenheid om leuke souveniers voor thuis te kopen!
Verblijf: Villa Moringa, BB
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 30
Na het inleveren van de auto ontvangt u op gewenste tijd uw transfer, verzorgd door de autoverhuurmaatschappij, terug naar de luchthaven voor uw vlucht terug van Windhoek - Amsteram/Frankfurt