Namibië Totaaltour I


Met deze trip gaat u het beste van twee werelden bekijken. Voor wie twee weken te kort vind en graag meer van Namibie wil zien, is dit een geweldige reis!

De Fish River Canyon, de rode zandduinen, de Ovahimba’s, Etosha en nog veel meer. Geniet, en laat u verassen door de afwisseling van kleuren, dieren en natuurschoon.

 Klik: aanvraag offerte

Dagindeling

windhoek_avond Dag 1 - Windhoek
Vandaag komt u aan in Windhoek. Op de luchthaven wordt u ontvangen door de autoverhuurmaatschappij die uw transfer verzorgt naar het kantoor in Windhoek, waar u uw auto kunt ophalen. De middag kunt u bijvoorbeeld de stad in, leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is, of u kunt een citytour maken door deze stad met zijn koloniale verleden.
Verblijf: Londiningi Guesthouse, BB
014_D608_Social_wever_nest Dag 2 - Mariental
Vandaag vertrekt u naar Mariental, waar u aan het eind van de ochtend aankomt. De middag kunt u gebruiken voor een bezoek aan de Hardap Dam een mooi stuwmeer. Voordat de avondschemering invalt kunt u deelnemen aan een avondsafari. Hiking trails te doen en mountain bikes te huur. Waterhole bij de lodge.
Lodge Verblijf: Kalahari Anib Lodge, BB
Camping Verblijf: Kalahari Anib Lodge
Quivertree k Dag 3 - Fish River Canyon
Op de route naar uw lodge kunt u een stop maken bij Keetmanshoop. Hier kunt u het 'Quiver Tree Forest', de 'Singing Stones'of de 'Playground' bezoeken. Eventueel kunt u een kijkje nemen bij een cheetah-farm. 
Lodge Verblijf: Canyon Roadhouse, BB
Camping Verblijf: Canyon Roadhous
fish_river Dag 4 - Fish River Canyon
De ochtend kunt u naar het uitkijkpunt over de Fish River Canyon, gedurende de middag is het mogelijk nog eens door het natuurschoon te wandelen en te genieten.
Lodge Verblijf: Canyon Roadhouse, BB
Camping Verblijf: Canyon Roadhouse
wilde_paarden Dag 5 - Aus
Uitgerust gaat u vandaag weer verder, naar Aus. Dit gebied is bekend van de wilde paarden, afstammelingen van de weggelopen paarden die in het begin 1900 bij Duwisib Castle werden gefokt door de Duitse eigenaren.
Lodge Verblijf: Klein Aus Vista, Desert Horse Inn, BB
Camping Verblijf: Klein Aus
Kolmanskop

Dag 6 - Aus
Leuke self drive dagtocht mogelijk voor bezoek Kolmanskop - diamant spookstad- in combinatie met Luderitz, Diaz Point. 
Lodge Verblijf: Klein Aus Vista, Desert Horse Inn, BB
Camping Verblijf: Klein Aus

Sesriem_Canyon Dag 7 - Sesriem
Vanuit Aus gaat het verder naar Seriem. U kunt wandelen door de Sesriemcanyon, een bijzondere belevenis. Duin 45 biedt u de mogelijkheid om een prachtige zonsondergang mee te maken.
Lodge Verblijf: A little Sossus Lodge, BB
Camping Verblijf: Sesriem Camp
zanduin3 Dag 8 - Sesriem/Naukluft Mountains
Vroeg op voor een adembenemende zonsopgang. Vanaf de gate is het nog +/-50km. rijden is naar de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei en Dead Vlei. Ook is het mogelijk een ballonvlucht te boeken, of bijvoorbeeld een vlucht over de Sossusvlei te maken per helicopter.
Lodge Verblijf: A little Sossus Lodge, BB
Camping Verblijf: Naukluft Camp Site - Naukluft Mountains
Moonlandscape k Dag 9 - Swakopmund
Na de bijzondere ervaring van de woestijn, vertrekt u vandaag naar Swakopmund, een gezellig kustplaats iets ten noorden van Walvis Bay. Op weg ernaartoe kunt u de eeuwenoude Welwitcha-plant zien en een indrukwekkend maanlandschap bezoeken.
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
catamaran k Dag 10 - Swakopmund
U kunt hier van het strand genieten of een van de vele excursies boeken die hier mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld quad-biking in de woestijnduinen, een dolphin cruise per catamaran, paragliding, township tour of een Sandwich Harbour Tour maken.
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
113_D2359_Brandberg_avond_belichting Dag 11 - Twijfelfontein
In de ochtend kunt u indien niet te laat misschien nog een ultralight vlucht maken over dit schitterende landschap voor u vertrekt naar het gebied bij Twijfelfontein.
Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site
121_D2612_Khorixas_orgelpijpen Dag 12 - Twijfelfontein
Er is uitgebreid tijd om in de omgeving rond te kijken. U kunt genieten van het versteende woud; miljoenen-jaren oude boomstammen die door de druk van het ijs in de ijstijd zijn versteend. Ook bijzonder zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, prachtige rotsformaties die de indruk geven een gigantisch orgel te zijn.

Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site

himba3 Dag 13 - Sesfontein
Een wat langere route vandaag. U gaat door het heuvelachtige Kaokoveld richting Opuwo. In dit gebied wonen nog veel Ovahimba's in hun kraal. Zij leven nog volledig naar hun eigen traditie en een aantal kralen zijn zo gastvrij u te ontvangen en u een kijkje in het leven van hun bewoners te geven (te organiseren via uw accommodatie)
Lodge Verblijf: Khowarib Lodge, BB
Camping Verblijf: Khowarib Camp Site
epupafalls Dag 14 - Epupa
U rijdt nog een stukje door verder naar het noorden, naar een subtropisch deel van Namibië. Deze prachtige groene waterrrijke omgeving kunt u bekijken door te wandelen en/of picknicken bij de watervallen, of bijvoorbeeld een kanotocht te maken.
Tented Verblijf: Epupa Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Omarunga_Camp Dag 15 - Epupa
Nog een heerlijke dag op deze prachtige plek. Nijlpaarden en krokodillen worden hier vaak gezien, dus zwemmen is niet mogelijk, maar ook vanaf hier zijn de Himba's te bezoeken. Of u gebruikt de dag voor relaxen en genieten van het uitzicht.
Tented Verblijf: Epupa Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Gemsbok_in_Kaokoland Dag 16 - Galton Gate - Etosha/Kamanjab
Na het ontbijt vertrekt u naar de Galton Gate of Kamanjab, richting Etosha National park. Hobatere Lodge ligt in een eigen game reserve grenzend aan Etosha West. Goede gidsen voor de activiteiten, eigen waterhole en hide.
Lodge Verblijf: Hobatere Lodge, DBB
Camping Verblijf: Rustig Toko Lodge (Kamanjab- niet mogelijk door het park naar Okaukuejo)

giraffen2 Dag 17 - Okaukuejo - Etosha National park
De route gaat door naar Etosha, een van de grootste wildparken ter wereld! In de loop van de middag komt u aan in de omgeving van Okaukuejo. U kunt voor het diner bijvoorbeeld nog op avondsafari, bij het afkoelen van de dag worden de meeste dieren actief en is de kans groot dat u veel verschillende dieren kunt spotten.
Lodge Verblijf: Etosha Safari Camp (net buiten het park), BB
Camping Verblijf: Etosha Safari Camp (net buiten het park), BB
olifanten k

Dag 18 - Halali - Etosha National park
Een volle dag safari langs alle waterholes. U kunt verschillende routes nemen, met een 4x4 zijn alle routes beschikbaar, sommige D-tours zijn niet mogelijk met een gewone personen auto. 
Lodge Verblijf: Halali Resort (in het park), BB
Camping Verblijf: Halali Resort (in het park)

leeuwen Dag 19 - Onguma Game Reserve - gelegen aan Etosha National park
Deze dag trekt u door het park naar Onguma Game Reserve. Onderweg kunt u genieten van het oostelijk gedeelte van Etosha. 
Lodge Verblijf: Onguma Bush Camp, BB (net buiten het park)
Camping Verblijf: Tamboti Camp site (net buiten het park)
Day_02-13_Etosha_Namutoni_springbok_small Dag 20 - Onguma Game Reserve - gelegen aan Etosha National park
U kunt vandaag de hele dag op stap door Etosha, op zoek naar de Big Five, zebra's, gnoes, springbokken, de kleine dik-dik, aasgieren en nog veel meer diersoorten die hier leven.
Lodge Verblijf: Onguma Bush Camp, BB (net buiten het park)
Camping Verblijf: Tamboti Camp site (net buiten het park)
hoba_meteorite_copy Dag 21 - Okonjima Nature Reserve - Africat Foundation
De rit gaat vandaag verder richting Otjiwarongo. U kunt op uw route 's werelds grootste meteoriet bezichtigen, de Hoba Meteoriet, een nationaal monument. Ook het Otjikotomeer ligt op de route voor een bezoek. Onder Otiwarongo ligt Okonjima, het thuis van de AfriCat foundation. Een opvang van katachtigen. U kunt hier verschillende touren maken en inzicht krijgen in dit bijzondere project.
Lodge Verblijf: Okonjima Plains Camp, BB
Camping Verblijf: Omboroko Camp Site
AFricat foundation k Dag 22 - Okonjima Nature Reserve - Africat Foundation
Verschilldende touren te doen waaronder een leopard of cheetahtracking, bushman guided trails, een gidsbegeleide tour bij het Africat Project. Verschillende katachtigen maar ook wilde honden en hyena's maken deel uit van het project. 
Lodge Verblijf: Okonjima Plains Camp, BB
Camping Verblijf: Omboroko Camp Site
Windhoek_houtmarkt Dag 23 - Windhoek
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u een stop maken bij Okahandja, bekend om het vele houtsnijwerk en handwerk dat door de lokale bevolking wordt verkocht. Prima gelegenheid om leuke souveniers voor thuis te kopen!
Verblijf: Londiningi Guesthouse, BB
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 24 - Windhoek - avondvlucht
De laatste dag van uw reis. In overleg met de verhuurmaatschappij van de auto krijgt u een transfer vanaf het autoverhuurkantoor of uw lodge naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Nederland.