kaart_namibie

Self-Drive omschrijving 
Namibië-Noord Tour

Basis: Middenklasse lodging of Camping
          of combinatie

Dagen: 21 exclusief vlucht, inclusief huurauto

Lodging
vanaf €2.690,-pp 

Camping
vanaf €1.645,-pp

Prijs is inclusief:

Lodging:
Administratie kosten, huurauto SUV vanaf de luchthaven met maximale verzekering, GPS, middenklasse accommodaties, maaltijden als aangegeven in de omschrijving, Meet & Greet afhankelijk van reisschema, reisbescheiden

Camping:
Administratie kosten, transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto 4x4 - Double Cab met rooftop, inclusief glas(1) en banden(2x) verzekering, eigen risico 4500NAD, standaard campinguitrusting, campingovernachtingen, eerste en laatste nacht Windhoek verblijf in Bed&Breakfast op basis van BB, Meet& Greet afhankelijk van reisschema, reisbescheiden

Hoogtepunten van de reis:
Namib Desert, Welwitschia,Maanlandschap, Cape Cross, Organ Pipes, Twijfelfontein rotstekeningen,Ovahimba bezoek, Epupa watervallen, Etosha Nationaal Park, LakeOtjikoto, Waterberg National Park, Houtmarkt.

Opmerkingen:
* Vlucht zelf bij te boeken of naar keuze bij reisprogramma te boeken
* Prijs op basis van twee-persoonskamer en/of campingovernachtingen
* Accommodatie op basis van middenklasse lodging
* Prijs is inclusief huurauto als aangegeven en naar beschikbaarheid
* Overnachtingen op basis van beschikbaarheid
* Andere auto naar keuze mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag
* Vertrekdata naar eigen keuze op basis van beschikbaarheid
* Prijzen zijn "vanaf prijzen" uitgaande van het laagseizoen, en zijn afhankelijk van beschikbaarheid en reisperiode en gelden tot 31-10-2019
* Lodgingreis/campingreis mogelijk met gidsbegeleiding, prijs op aanvraag

Index basis accommodatie:
B = Bed
BB = Bed en Ontbijt
DBB = Diner, Bed en Ontbijt
FB = Lunch, Diner, Bed en Ontbijt

Namibië Noord Tour

Tijdens deze tour strekt het Damaralandschap zich voor je uit. Palmbomen, ruige bergtoppen, zanderige valleien en savannen.

Ontmoet de Himba's, traditionele bewoners van het Kaokolandschap. Maar noord-Namibië is ook Etosha. Lynxen, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra's, kudus en nog vele andere diersoorten treft u aan in één van de grootste wildparken van de wereld.

Geniet van de wilde dieren in hun eigen leefomgeving: s'avonds, mysterieus, geritsel in de duisternis, wat zou het zijn? Complete stilte en in de verte zie je een gedaante opdoemen in het donker van de nacht bij de verlichte waterbron. Een troep olifanten treedt aan, indrukwekkend en haast te onwaarschijnlijk dat jij hier getuige van bent. Zie hoe ze met elkaar communiceren. Geen film, dit is echt en mag je niet missen!

klik : aanvraag offerte

Dagindeling

Windhoek_houtmarkt Dag 1 - Windhoek
In de ochtend komt u aan in Windhoek. Op de luchthaven wordt u ontvangen door uw autoverhuurmaatschappij, die uw transfer verzorgt naar het kantoor in Windhoek waar u uw auto kunt ophalen. De middag kunt u bijvoorbeeld de stad in, leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is of u kunt een citytour maken door deze koloniale stad.
Verblijf: Londiningi Guesthouse, BB
desert_dunes Dag 2 - Sesriem
Na uw ontbijt vertrekt u naar Sesriem. Een prachtige route waar u zeker een stop zult willen maken om uitgebreid te genieten van de uitzichten.
Lodge Verblijf: Desert Camp, BB
(Diner bij de Sossusvlei lodge +/- 4km.)
Camping Verblijf: Sesriem Camp Site
Dune_in_front Dag 3 - Sesriem/Naukluft Mountains
Vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopgang. Het is +/-50km. rijden is naar de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei en Dead Vlei. Ook mogelijk: een ballonvlucht, scenic flights. Wie gaat kamperen, gaat nu overnachten in het Naukluft Mountain gebied.
Lodge Verblijf: Desert Camp, BB
(Diner bij de Sossusvlei lodge +/- 4km.)
Camping Verblijf: Naukluft camp site - Naukluft Mountains
GamsbergPass Dag 4 - Gamsberg/Rantberge
Op de route maakt u een tussenstop op één van de mooiste plekjes van Namibië. Relax en geniet van de woestijnomgeving met zijn heldere kleuren. De Gamsberg biedt geweldige vergezichten, een vergeten plekje van Namibië.
Lodge Verblijf: Corona Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Rostock Ritz
082_Walvisbay_dolfijnen Dag 5 - Swakopmund
Na de bijzondere ervaring van de woestijn, vertrekt u vandaag naar Swakopmund, een gezellig kustplaatsje met een koloniaal verleden. U kunt hier een van de vele excursies boeken, zoals bijvoorbeeld quad-biking in de woestijnduinen. Ook is de grootste kristal van de wereld te bekijken in het kristalmuseum in het centrum van Swakopmund.
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
Brandberg_avond_belichting Dag 6 - Swakopmund
Vandaag kunt u gebruiken om in de ochtend een Dolphin Cruise te maken (weersafhankelijk), of u kunt bijvoorbeeld een georganiseerde dagtocht per Landcruiser naar de Sandwich Harbour maken, daar waar de oudste woestijn ze zee raakt en de natuur prachtig is! (vooraf reserveren)
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
Twyfelfontein H3 1 Dag 7 - Twijfelfontein
Vandaag gaat uw route naar Twijfelfontein. On route kunt u Cape Cross, de zeehondenkolonie bekijken en doorrijden via Uis naar Twijfelfontein. U verbiljft in een vriendelijke tented camp.
Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site
139_Palmwage_avondstemming Dag 8 - Twijfelfontein
Vandaag is er tijd voor relax of u kunt genieten van het versteende woud; miljoenen-jaren oude boomstammen die door de druk van het ijs in de ijstijd zijn versteend. Ook bijzonder zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, prachtige rotsformaties die de indruk geven een gigantisch orgel te zijn.

Lodge Verblijf: Madisa Camp, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site

himbawoning2 Dag 9 - Opuwo
Een wat langere route vandaag. U gaat door het heuvelachtige Kaokoveld richting Opuwo. In dit gebied wonen nog veel Ovahimba's in hun kraal. Zij leven nog volledig naar hun eigen traditie en een aantal kralen zijn zo gastvrij u te ontvangen en u een kijkje in het leven van hun bewoners te geven (te organiseren via uw accommodatie)
Lodge Verblijf: Opuwo Country Lodge, BB
Camping Verblijf: Opuwo Country Lodge
epupafalls Dag 10 - Epupa
Vandaag vertrek u naar het uiterste noorden. Dit is een stukje subtropisch Namibië. Groene omgeving met prachtige watervallen, nijlpaarden en soms krokodillen markeren de omgeving.
Lodge Verblijf: Omarunga Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Omarunga_camp3 Dag 11 - Epupa
Deze dag kunt u relaxen of bijvoorbeeld een wandeltocht of kanotocht maken bij de watervallen. Ook vanaf Epupa is het mogelijk een bezoek te brengen aan één van de Himbastammen in Namibië
Lodge Verblijf: Omarunga Camp, DBB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Hobatere_olifant Dag 12 - Galton Gate - Hobatere Game Reserve - Etosha west
U reist deze dag door richting Etosha. Hobatere Lodge is een heerlijke lodge met eigen waterhole in een eigen game reserve dat grenst aan Etosha national park in het westen. Er is een hide aanwezig om wild te bekijken, game drive, night drives mogelijk.
Lodge Verblijf: Hobatere Lodge, DBB
Camping Verblijf: Olifantsrus, Etosha national park west 
zebras Dag 13 - Etosha national park - Okaukuejo
Vandaag gaat u naar Etosha National park, één van de grootste wildparken ter wereld! In de loop van de middag komt u aan in de omgeving van Okaukuejo. U kunt voor het diner nog op avondsafari; bij het afkoelen van de dag worden de meeste dieren actief en is de kans groot dat u veel verschillende dieren kunt spotten.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort, BB - in het park
Camping Verblijf: Okaukuejo Resort - in het park
waterhole_dry_animals Dag 14 - Etosha national park - Okaukuejo
U kunt vandaag de hele dag op stap door Etosha, op zoek naar de Big Five, zebra's, gnoes, springbokken, de kleine dik-dik, aasgieren en nog veel meer diersoorten die hier leven.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort, BB - in het park
Camping Verblijf: Okaukuejo Resort - in het park
baby_neushoorn_1 Dag 15 - Etosha national park - Halali 
Deze dag trekt u door het park richting Halali, midden in het oostelijk gedeelte van het park. Dit geeft u de mogelijkheid om goed het gedeelte van het park vanaf Okaukuejo al safaririjdend te ontdekken. Halali is de kleinste van de vier Resorts van Etosha, tevens met leuke waterhole!
Lodge Verblijf: Halali Resort - in het park 
Camping Verblijf: Halali Resort - in het park
nam noord jackal k Dag 16 - Etosha national park - Namutoni 
Deze dag trekt u door het park richting Namutoni. Onderweg kunt u genieten van het oostelijk gedeelte van Etosha.
Lodge Verblijf: Onguma Bush Camp, BB (net buiten het park)
Camping Verblijf: Namutoni Resort - in het park
Waterberg_Resort_camp Dag 17 - Waterberg - Cheetah Foundation (CCF)
Op uw route naar Waterberg kunt u 's werelds grootste meteoriet bezichtigen, de Hoba Meteoriet, een nationaal monument. Ook het Otjikotomeer ligt op de route voor een bezoek. Op de bodem van het meer liggen nog kanonnen en wapens uit de Eerste Wereldoorlog. Hiernaast kunt u een bezoek brengen en het werk zien van de Cheetah Foundation ter bescherming van de cheetahs in Namibië.
Lodge Verblijf: Frans Indongo Lodge, BB
Camping Verblijf: Frans Indongo Logde
Ozongwindi Dag 18 - Erongo Mountain gebied
De route naar het Erongo gebied is tevens weer een erg mooie route. Ozongwindi Lodge biedt een heerlijk verblijf met legio mogelijkheden voor het ondernemen van activiteiten. Hier kunt u na aankomst bijvoorbeeld nog een game drive maken, een scenic drive of een wandeling langs de droge rivierbedding. Veel vogelsoorten aanwezig! en mogelijkheid om de Bushman te bezoeken bij het "Living Museum". 
Lodge Verblijf: Ozongwindi Lodge, BB
Camping Verblijf: Erongo Plateau -  Camp Site
nam noord bosjesman k Dag 19 - Erongo Mountain gebied
Een hele dag voor activiteiten te besteden en dat is dit gebied meer dan waard! U kunt meegaan op een Erongo tour guided of zelf door de omgeving rijden. Bulls Party, Philips Cave zijn slechts twee van de geologische fenomenen bij Ameib te zien. Ook kunt u ervoor kiezen de bosjesmannen op te zoeken of juist het prachtige Spitzkoppe gebied.
Lodge Verblijf: Ozongwindi Lodge, BB
Camping Verblijf: Erongo Plateau -  Camp Site
Londiningi k Dag 20 - Windhoek
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u een stop maken bij Okahandja, bekend om het vele houtsnijwerk en handwerk dat door de lokale bevolking wordt verkocht. Prima gelegenheid om leuke souveniers voor thuis te kopen!
Verblijf: Londiningi Guesthouse, BB
namibian_highway Dag 21 -Luchthaven Windhoek
Vandaag levert u de huurauto weer in. Dit is het einde van een prachtige reis waarbij u vele nieuwe indrukken rijker terug naar huis zult gaan!