Delta-Caprivi Tour

Twee van de mooiste gebieden van twee van de mooiste Afrikaanse landen, Namibië en Botswana, gecombineerd in één reis. Met deze combinatie maakt u een unieke reis!


Het wildleven van de Okavango en Linyanti is spectaculair en één van de beste in de wereld. Grote kuddes olifanten en buffels worden er gezien, alle soorten katachtigen, hyena's, wilde honden en vele soorten antilopen. De zeldzame Roanantilope komen alleen in dit gebied en de Caprivistrook voor. De Sitatunga en de Lechwe hebben zich aangepast aan het waterlandschap en zijn hier veelvuldig te vinden. Het wild kan vrij rondlopen en is verspreid over het hele Okanvango gebied totaan Linyanti en Chobe.
Het vogelleven zowel in de Caprivi als in de Delta is simpelweg fantastisch! en zeker in de Caprivi zijn er bijzonder veel nijlpaarden te vinden!

Wild- en vogelspotten,water-en landactiviteiten, met deze reis maakt u het allemaal mee! en voor wie echt één wil zijn met de prachtige natuur en het wild,kan een verlenging eraan vast maken waarbij u per Air Transfer naar de mooiste plekjes en lodges gebracht wordt in het hartje van de Delta.

Klik: aanvraag offerte

Dagindeling

 
KalahariBushBreaks

Dag 1 - Buitepos - grens Botswana
Na aankomst en ontvangst van de auto in Windhoek gaat uw eerste route richting de grens van Botswana voor uw eerste overnachting. Kalahari Bush Breaks is een leuke kleine lodge in een mooie setting. Een kleine waterhole trekt klein wild aan en in de omgeving zijn leuke korte 4x4 trails te doen waarbij u klein wild kunt spotten en enkele bushman engravings kunt zien.
Lodge Verblijf: Kalahari Bush Breaks, DBB

Audi_Camp_zwembad

Dag 2 - Maun
Na een lange rit door Kalahari omgeving komt u aan in Maun en gaat uw Delta avontuur beginnen.
U kunt hier de auto voltanken en de laatste boodschappen doen.
Tented Verblijf: Audi Camp, BB
Camping Verblijf: Audi Camp

Mankwe_Bush_Lodge Dag 3 - Mankwe
De weg naar Mankwe is het begin van het Delta gebied en uw 4x4 gaat goed van pas komen. Het weer en de wegconditie bepaald voor een deel uw route langs de Delta. In het Moremi gebied zijn olifanten, leeuwen, kudu's en veel ander wild te vinden.
Tented Verblijf: Mankwe Bush Camp, DBB
Camping Verblijf: Mankwe Bush Camp
Moremi Dag 4 - Mankwe
Dag ter eigen invulling. Halve of hele dagsafaris langs de Khwai rivier of in Moremi zijn mogelijk, met of zonder begeleiding. Ook is het mogelijk om een tour naar Mombo Island te maken onder begeleiding op basis van self service of serviced camping. U verblijft op het eiland Mombo in de Delta 1 of 2 overnachtingen (schema aanpassing nodig, niet inbegrepen en vooraf te boeken).
Tented Verblijf: Mankwe Bush Camp, DBB
Camping Verblijf: Mankwe Bush Camp
Savuti_giraffe3 Dag 5 - Savuti
Vandaag gaat uw tocht verder naar Savuti. U kunt kiezen de route via de Savuti Marsh te rijden of de westelijke route door Moremi naar Savuti. Het is mede afhankelijk van de wegconditie welke route u het beste kunt nemen. De Savuti Marsh heeft veel wild en is erg mooi als de weg begaanbaar is en er voldoende tijd is.
Lodge Verblijf: Savuti Lodge, FI - exclusief
Camping Verblijf: Savuti Camp Site
Savuti_safarikopie Dag 6 - Savuti
Vandaag weer een safari-dag. In het regenseizoen komen grote kuddes zebra's en wildebeesten van het Linyanti gebied naar de Savuti Marsh om van het hoge groene gras te kunnen eten. In het droge seizoen zijn er vele olifanten, wildebeesten, impala's, jackhalsen en de Savuti heeft altijd vele leeuwen en hyena's in de omgeving!
Lodge Verblijf: Savuti Safari Lodge, FI - exclusief
Camping Verblijf: Savuti Camp Site
Kubu_chalet Dag 7 - Kasane-Kazungula
Uw rit gaat verder over de 4x4 paden door Chobe naar Kasane. Voorbij Kachikau vervolgt uw weg over gravel en over asfalt.
Na aankomst in Kazangula kunt u meedoen aan de boatcruise in de avond. Dit is een spectaculaire, niet te missen ervaring. De combinatie aan dieren en de hoeveelheid dieren is hier onwaarschijnlijk groot. Ander mogelijkheden zijn het maken van een avondsafari door Chobe.
Lodge Verblijf: Kubu Lodge, BB
Camping Verblijf: Chobe Safari Camp
victoria-falls1 Dag 8 - Kasane-Kazungula
Vandaag kunt u de hele dag naar eigen wens invullen. U kunt op eigen gelegenheid of georganiseerd een dagtrip Victoria Falls maken of u kunt op dezelfde manier een safari door Chobe of Moremi maken. Meerder mogelijkheden voor activiteiten.
Lodge Verblijf: Kubu Lodge, BB
Camping Verblijf: Chobe Safari Camp
Kasane_boatcruiseolifant Dag 9 - Kasane-Kazungula
U kunt relaxen en van de omgeving genieten, of u kunt ook vandaag gebruiken voor een safaririt lang de Chobe rivier. Langs de rivier is veel wild te vinden en voor vogelliefhebbers is dit een paradijs!
Lodge Verblijf: Kubu Lodge, BB
Camping Verblijf: Chobe Safari Camp
Kongola_kolibris Dag 10 - Kongola, Namibia
Uw tocht gaat nu over asfalt richting Kongola Lianshulu in Namibie, naar het Mudumu National Park. Het wild is hier nog echt wild en niet gewend aan toeristen en dat maakt het extra bijzonder! Aan te raden is het park onder begeleiding te bezoeken, maar men kan er ook zelf doorheen rijden. Avond en dagsafaris mogelijk.
Lodge Verblijf: Mazambala Island Lodge, BB
Camping Verblijf: Mazambala Island Lodge
Kongola_hippo2 Dag 11 - Kongola
Wie de wetlands van de Caprivi ten volle wil meemaken zal echt mee moeten met een boatcruise. Het waterlandschap is geweldig! Nijlpaarden in het water en vogels en prachtige bomen langs de waterwegen maken het plaatje compleet. Ook vandaag mogelijkheden voor activiteiten in de omgeving of safaririjden in het Mudumu National Park.
Lodge Verblijf: Mazambala Island Lodge, BB
Camping Verblijf: Mazambala Island Lodge
Divundu_PopaF Dag 12 - Divundu
Na het ontbijt vertrekt u naar Divundu over de asfaltweg. Het is geen lange rit. Bij aankomt kunt u een bezoek brengen aan Popa Falls Resort. Een mooi natuurgebied met een trappenspel van watervalletjes. Mokorotrips zijn mogelijk om dichter bij de falls in de buurt te komen.
Lodge Verblijf: Nunda, BB
Camping Verblijf: Nunda
divundu_mokoro Dag 13 - Divundu
U kunt een boatcruise maken, een mokorotrip of via de lodge een ultralight vlucht over de omgeving aanvragen (vooraf boeken). Safari door het kleinere Mahangu Game Reserve is op eigen gelegenheid goed te doen. Of misschien zoekt u meer cultuur, dan is het mogelijk onder begeleiding en vooraf geboekt, een bezoek te brengen aan één van de dorpjes in de omgeving.
Lodge Verblijf: Nunda, BB
Camping Verblijf: Nunda
Tsodilo Dag 14 - Shakawe, Botswana
Uw tocht buigt weer af naar het zuiden, de grens over, richting Shakawe. Bij Shakawe kunt u een bezoek brengen aan Tsodillo Hills, met eeuwenoude rotsformaties en rotsschilderingen. Verschillende trails mogelijk in deze prachtige omgeving!
Lodge Verblijf: Drotskys Cabins, BB
Camping Verblijf: Drotskys Cabins Lodge
Tsodilo_Hills_Botswana Dag 15 - Shakawe
Eigen invulling, dagtocht Tsodillo Hills en omgeving! Mogelijke trails: Rhino Trail, Lion Trail, CLiff Trail, The Mail Trail.
Lodge Verblijf: Drotskys Cabins, BB
Camping Verblijf: Drotskys Cabins Lodge
guma lagoon Dag 16 - Etsha 13
U rijdt vandaag naar Etsha, de weg langs de westlijke kant van de Okavango Delta. Dit gedeelte langs de Delta heeft niet veel wild, maar is een waar vogelparadijs. Transfers mogelijk vanaf Etsha naar Guma Lagoon waarbij de auto op een veilige plek achtergelaten kan worden.
Camp Verblijf: Guma Lagoon Camp, BB
Camping Verblijf: Guma Lagoon Camp
Guma_lagoon2 Dag 17 - Etsha 13
Voor vissers is er de mogelijkheid om te vissen, of u kunt per motorboot de omgeving onder begeleiding verkennen. Ook is het mogelijk een bezoek aan de Drotsky's Caves te brengen met een aanpassing in het schema (meer tijd voor nodig). Andere activiteiten zijn vogelspotten.
Camp Verblijf: Guma Lagoon Camp, BB
Camping Verblijf: Guma Lagoon Camp
Audi_tent Dag 18 - Maun
Na het ontbijt neemt u afscheid van deze prachtige omgeving langs de Okavango Rivier en gaat uw tocht terug naar Maun voor uw laatste dag van een geweldige reis.
Tented Verblijf: Audi Camp, BB
Camping Verblijf: Audi Camp
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 19
Vandaag levert u de auto weer in op Maun Airport en vertrekt u per internationale vlucht terug, via Windhoek, naar Frankfurt.