Damaraland_Springbok_silhouet
 

Self-Drive omschrijving 
Kaapstad-NamibiëTour

Basis: Middenklasse lodging of Camping
          en/of combinatie
Dagen: 25 dagen exclusief vlucht,
inclusief Cat.B huurauto Kaapstad en
4x4 huurauto Namibië

         
Lodging
vanaf €3.449,- pp

Camping Namibie + Lodging Kaapstad en Franschhoek
vanaf €2.465,- pp

Prijs is inclusief:

Lodging:
Administratie kosten, auto Cat.B voor dagen in Zuid Afrika, transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto 4x4 Namibië, overnachtingen in middenklasse lodges, maaltijden als aangegeven in de omschrijving, Meet & Greet Windhoek

Camping:
Administratie kosten, auto Cat.B voor dagen in Zuid Afrika, transfer van/naar luchthaven Windhoek, huurauto Single Cab 4x4 Namibië, rooftop, standaard campinguitrusting, overnachtingen Zuid Afrika als vemeld in schema, campingovernachtingen Namibie, eerste en laatste nacht Windhoek verblijf op basis van BB, Meet & Greet Windhoek

Hoogtepunten van de reis:
Kaapstad, Cape of Good Hope, Cape Point, Bolder Beach, Houtbay, wijnlandschap Franschhoek, Sossusvlei en DeadVlei, Welwitschia, Maanlandschap, Cape Cross, Organ Pipes, Twijfelfontein rotstekeningen, Ovahimba bezoek, Epupa watervallen, Etosha Nationaal Park, Lake Otjikoto, AfriCat foundation, Waterberg National Park, Houtmarkt.

Opmerkingen:

  • Prijs op basis van twee-persoonskamer en/of campingovernachtingen
  • Accommodatie op basis van middenklasse lodging
  • Prijs is inclusief huurauto in Kaapstad Cat. B
  • Prijs is inclusief 4x4 huurauto in Namibie - Single Cab
  • Overnachtingen en huurauto's op basis van beschikbaarheid
  • Auto naar keuze mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag
  • Vertrekdata naar eigen keuze op basis van beschikbaarheid
  • Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en reisperiode en gelden tot 31-10-2019
  • Vlucht naar wens zelf te boeken of door ons los bij het pakket te boeken

 

Index basis accommodatie:
B = Bed
BB = Bed en Ontbijt
DBB = Diner, Bed en Ontbijt
FB = Lunch, Diner, Bed en Ontbijt

Kaapstad - Namibië Tour

Deze reis brengt u naar Kaapstad en omgeving, in combinatie met het noorden van Namibië (route volgens de Namibie Noord Tour).

In Kaapstad en omgeving verblijft u in lodges. In Namibië kunt u naar keuze overnachten in lodges, op campsites of u kiest voor een combinatie van lodging en kamperen.

Een categorie B huurauto in Zuid-Afrika en een 4x4 huurauto in Namibië is inclusief. 

Klik: aanvraag offerte 

Dagindeling

30fiskaalroad Dag 1 - Kaapstad
Aankomst in Kaapstad in het begin van de middag. Uw auto staat voor u klaar en kunt u afhalen op het vliegveld.
30Fiskaal Guesthouse ligt centraal gelegen in valkbij het gezellige Camps Bay en toch rustig met prachtig uitzicht. Van hier kunt u op uw gemak Kaapstad gaan ontdekken; heerlijk winkelen, de Tafelberg bezoeken, u kunt naar het Waterfront met zijn restaurantjes of naar het strand, en nog veel meer!
Verblijf: 30Fiskaal Road Guesthouse, BB
Kaapstad_Tafelberg Dag 2 - Kaapstad
Nog een volle dag om Kaapstad en omgeving te ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan Robben Island (ruim van te voren reserveren!), of u kunt een dagtocht maken en op (georganiseerde of self drive) safari gaan naar het Inverdoorn Game Reserve op ongeveer 2,5 uur rijden van Kaapstad.
Verblijf:30Fiskaal Road Guesthouse, BB
Houtbay_baai Dag 3 - Kaapstad
U kunt deze dag gebruiken voor een bezoek aan een ander gedeelte van Kaapstad, Houtbay. Houtbay is een klein vissersdorpje waar u heerlijk verse vis kunt eten in de verschillende restaurantjes. Houtbay ligt in een baai, en is een goede uitvalsbasis voor tochten naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop.
Verblijf: 30Fiskaal Road Guesthouse, BB
Boulder_Beachbord Dag 4 - Kaapstad
Vandaag kunt u via Cheapmans Peak, prachtige route, naar bijvoorbeeld Bolder Beach om de enorme hoeveelheid Pinguins te gaan bekijken. Meer mogelijkheden zijn georganiseerde halve of hele dagtouren. U kunt bijvoorbeeld een township gaan bezoeken (ook mogelijk in de avond) of een tour maken om de westkust te zien en de bushman geschiedenis te ervaren. (vooraf reserveren)
Verblijf: 30Fiskaal Road Guesthouse, BB
Fransschoek_LeQuartier7 Dag 5 - Franschhoek - Paarl Winelands
Een korte rit brengt u vandaag naar Franschhoek. In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de "Auberge de Provence".
Verblijf: Dieu Donne Guest Farm, BB of Le Quartier Francais, BB
Het luxe Le Quartier Francais lijkt een klein dorpje op zich met prachtige tuinen en zwembaden, een sterrenrestaurant en heel veel privacy en rust. Een echte aanrader! Meerprijs op aanvraag
Fransschoek_LeQuariterF6 Dag 6 - Franschhoek - Paarl Winelands
Nog een heerlijke dag in deze prachtige omgeving. U kunt wijn gaan proeven of door het pittoreske stadje heen wandelen en de kleine winkeltjes en geveltjes bekijken die Franschhoek zo bijzonder maken. Lekker eten en relaxen.
Verblijf: Dieu Donne Guest Farm, BB
óf Verblijf: Le Quartier Francais, BB, Meerprijs op aanvraag
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig Dag 7 - Windhoek
In de ochtend neemt u afscheid van Franschhoek en gaat u naar het vliegveld van Kaapstad voor uw vlucht naar Windhoek. Eind van de ochtend komt u aan in Windhoek waar u wordt ontvangen door uw autoverhuurmaatschappij. De middag kunt u bijvoorbeeld de stad in. Leuk zijn de verschillende markten waar veel houtsnijwerk te vinden is of u kunt een citytour maken door deze koloniale stad.
Verblijf: Terra Africa Guesthouse, BB
059_Sossusvlei_-_Deadvlei Dag 8 - Sesriem
Na uw ontbijt vertrekt u naar Sesriem. Een prachtige route waar u zeker een stop zult willen maken om uitgebreid te genieten van de uitzichten.
Lodge Verblijf: Desert Camp, BB
(Diner bij de Sossusvlei lodge +/- 4km.)
Camping Verblijf: Sesriem Camp Site
deadvlei_copy Dag 9 - Sesriem
Wie een adembenemende zonsopgang wil meemaken gaat vroeg uit de veren: de Gate bij Sesriem gaat om 06.00 open (permit te koopbij de Gate) waarna het nog +/-50 km rijden is tot de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei en Dead Vlei. U kunt hier tevens een ballonvlucht  boeken, een kameel- of paardentocht maken of een vlucht over de Sossusvlei maken.
Lodge Verblijf: Desert Camp, BB
(Diner bij de Sossusvlei lodge +/- 4km.)
Camping Verblijf: Sesriem Camp Site
Gamsberg1 Dag 10 - Gamsberg
Op de route maakt u een tussenstop op één van de mooiste plekjes van Namibië. Relax en geniet van de woestijnomgeving met zijn heldere kleuren.
Lodge Verblijf: Corona Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Solitair Guestfarm
flamingo's_Swakop Dag 11 - Swakopmund
Na de bijzondere ervaring van de woestijn, vertrekt u vandaag naar Swakopmund, een gezellig kustplaatsje met een koloniaal verleden. U kunt hier van het strand genieten of een van de vele excursies boeken, zoals quad-biking in de woestijnduinen. Ook is in het kristalmuseum in het centrum van Swakopmund de grootste kristal van de wereld te bekijken.
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
cape_cross Dag 12 - Swakopmund
Vandaag kunt u gebruiken om in de ochtend een Dolphin Cruise te maken (weersafhankelijk), of u kunt bijvoorbeeld een georganiseerde dagtocht per Landcruiser naar de Sandwich Harbour maken, daar waar de oudste woestijn ze zee raakt en de natuur prachtig is! (vooraf reserveren)
Lodge Verblijf: Sandfields Guesthouse, BB
Camping Verblijf: Swakop River Resort
Twijfelfontein lodge Dag 13 - Twijfelfontein
Vandaag gaat uw route naar Twijfelfontein. On route kunt u Cape Cross, de zeehondenkolonie bekijken en doorrijden via Uis naar Twijfelfontein. U verbiljft in een vriendelijke tented camp.
Lodge Verblijf: Twijfelfontein Lodge, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site
Mowani omgeving Dag 14 - Twijfelfontein
Vandaag is er tijd voor relax of u kunt genieten van het versteende woud; miljoenen-jaren oude boomstammen die door de druk van het ijs in de ijstijd zijn versteend. Ook bijzonder zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, prachtige rotsformaties die de indruk geven een gigantisch orgel te zijn.
Lodge Verblijf: Twijfelfontein Lodge, BB
Camping Verblijf: Mowani Camp Site
Himbalady Dag 15 - Opuwo
Een wat langere route vandaag. U gaat door het heuvelachtige Kaokoveld richting Opuwo. In dit gebied wonen nog veel Ovahimba's in hun kraal. Zij leven nog volledig naar hun eigen traditie en een aantal kralen zijn zo gastvrij u te ontvangen en u een kijkje in het leven van hun bewoners te geven (te organiseren via uw accommodatie)
Lodge Verblijf: Opuwo Country Lodge, BB
Camping Verblijf: Opuwo Country Lodge
epupafalls Dag 16 - Epupa
Vandaag vertrek u naar het uiterste noorden. Dit is een stukje subtropisch Namibië. Groene omgeving met prachtige watervallen, nijlpaarden en soms krokodillen markeren de omgeving.
Lodge Verblijf: Omarunga Camp, BB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Omarunga_Camp_epupa Dag 17 - Epupa
Deze dag kunt u relaxen of bijvoorbeeld een wandeltocht of kanotocht maken bij de watervallen. Ook vanaf Epupa is het mogelijk een bezoek te brengen aan één van de Himbastammen in Namibië
Lodge Verblijf: Omarunga Camp, BB
Camping Verblijf: Omarunga Camp
Hobatere_olifant Dag 18 - Etosha Galton Gate/Kamajab
Ongeveer op het midden van de route naar Etosha ligt Hobatere. Een mooie tussenstop waar leuke gamedrives te maken zijn. De prachtige lodge en omgeving zijn zeker een bezoek waard!
Lodge Verblijf: Dolomite Camp, BB - Etosha
Camping Verblijf: Otjitotongwe cheetah
Etosha Dag 19 - Etosha - Okaukuejo
U gaat naar Etosha National park, één van de grootste wildparken ter wereld! In de loop van de middag komt u aan in Okaukuejo, uw verblijfsplaats voor vandaag. U kunt voor het diner nog op avondsafari. Bij het afkoelen van de dag worden de dieren actief en is de kans groot dat u veel wilde dieren kunt spotten.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort, BB 
Camping Verblijf: Okaukuejo Resort 
Etosha_gemsbok Dag 20 - Etosha -  Okaukeujo
U kunt vandaag de hele dag op stap door Etosha, op zoek naar de Big Five, zebra's, gnoes, springbokken, de kleine dik-dik, aasgieren en nog veel meer diersoorten die hier leven.
Lodge Verblijf: Okaukuejo Resort, BB
Camping Verblijf: Okaukuejo Resort 
giraffen Dag 21 - Namutoni
Deze dag trekt u door het park richting Namutoni. Onderweg kunt u genieten van het oostelijk gedeelte van Etosha.
Lodge Verblijf: Onguma Bush Camp, BB (net buiten het park)
Camping Verblijf: Namutoni Resort - in het park
Waterberg_Plateau Dag 22 - Otjiwarongo - AfriCat foundation - Waterberg
U resit vandaag weer richting het zuiden, waarbij 's werelds grootste meteoriet kunt bezichtigen, de Hoba Meteoriet, een nationaal monument. Ook het Otjikotomeer ligt op de route. Op de oever ziet u een oude stoommachine en pompen, stammend uit 1907. Op de bodem van het meer liggen nog kanonnen en wapens uit de Eerste Wereldoorlog.
Lodge Verblijf: Okonjima Plains Camp, BB
Camping Verblijf: Omboroko Okonjima
WaterbergPlateau1 Dag 23 - Otjiwarongo - AfriCat foundation - Waterberg
Deze dag is een relaxdag. U kunt ook een van de vele wandeltochten maken in het Plateau Park, een grillig landschap met prachtige uitzichten!
Lodge Verblijf: Okonjima Plains Camp, BB
Camping Verblijf: Omboroko Okonjima
windhoek_avond Dag 24 - Windhoek
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u een stop maken bij Okahandja, bekend om het vele houtsnijwerk en handwerk dat door de lokale bevolking wordt verkocht. Prima gelegenheid om leuke souveniers voor thuis te kopen!
Verblijf: Terra Africa Guesthouse, BB
Day01_Zonsopkomst_vanuit_vliegtuig

Dag 25
De laatste dag van uw reis. In overleg met het autoverhuurbedrijf krijgt u een transfer vanaf het verhuurkantoor of uw lodge naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Nederland.