Tubu Tree lion and vehiclekopie


Chitabe Camp

Chitabe ligt in een privé wildgebied in het zuidoosten van de Okavango, op één van de mooiste eilanden in de Delta. Het biedt u alle schoonheden van de Okavango, met weidse water- en grasvlaktes, stromende rivieren, moeras, droge acacia’s en mopane-bomen. Deze variatie in de omgeving maakt het tot een thuis van een zeer divers wildleven, zoals olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s en impala’s. Af en toe ziet men hier ook wilde honden. Ook kunt u tijdens nachtsafari’s veel nachtdieren zien, zoals de civetkat, serval, wrattenzwijn en de aardwolf.  

Chitabe heeft acht ruime tenten in Oost-Afrikaanse stijl. Ze zijn gebouwd op houten veranda’s onder de bomen. Elke tent heeft een tweepersoons bed en zowel een binnendouche als een buitendouche.  

Het restaurant, de bar en de lounge zijn gebouwd op een verhoging, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving en worden beschut door een rieten dak. Ook is er een zwembad om na een warme safaridag heerlijk af te koelen.

De activiteiten bestaan uit dag- en nachtsafari’s in open 4x4’s, door een gids begeleide wandelingen en vogelspotten.

Chitabe heeft ook nog twee hoogliggende “hides” in het reservaat, waar u in alle comfort en veiligheid onder de sterrenhemel kunt overnachten

 

Chitabe_Camp_cheetahkopie_II Chitabe_Camp_lodgekopie Chitabe_Camp_poolkopie

 


Duba Plains

Eén van de Delta’s meest afgelegen kampen, Duba Plains, is een klein, intiem Camp op een eiland in een privé gebied van 30.000hectare groot. Gelegen in het uiterste noorden van de Delta, wordt het kamp omgeven door expansieve gebieden die aan de hand van het seizoen onderwater staan. en ligt het kamp in de schaduw ligt van Ebony-, Vijgen- en Mangobomen. De accommodatie bestaat uit 6 ruime tenten met badkamer, een buitendouche, en een veranda die uitkijkt over de watervlaktes. Het restaurant, de bar en het zwembad liggen op verhoogde platforms van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving.

Duba wordt vaak gebruikt in documentaires van National Geographic vanwege de veelvuldige confrontaties tussen leeuwen en buffels, uniek voor deze regio. Ook vindt u hier grote populaties van olifanten en nijlpaarden. Tsessebe(antilopesoort en gnoes leven in kuddes op de grasvlaktes, terwijl de rode lechwe leven op de nattere gronden van de watervlaktes. Er is een grote populatie en verscheidenheid aan vogels.

 

Duba_Plains_bedroomkopie Duba_Plains_lionessa_and_cubkopie2 Duba_Plains_tentkopie

   


Jacana Camp

Net buiten het Moremi Game Reserve, ligt het Jacana Camp in een gebied voornamelijk bevolkt door vele rode lechwe, sitatunga antilopen en kraanvogels. Het is een echt waterkamp, met mokorotrips en wandelsafaris het hele jaar door naast de wild safaris als het water meer teruggetrokken is, voornamelijk tussen oktober en april. Groot wild als olifanten, leeuwen, luipaarden en buffels wordt regelmatig gespot in de omgeving, afhankelijk van het waterniveau, en het vogelleven is uitbundig aanwezig.

Accommodatie bestaat uit vijf Meru-stijl tenten, elk op een verhoogd houten dek met mooi uitzicht over de watervlaktes. De badkamers bij de tenten hebben geen dak. Het gemeenschappelijke restaurant ligt op een verhoogd houten dek tussen twee enorme sycamore bomen en omgeven door vele palmen. Beneden is er een knusse pub en lounge met een groot uitzichtsterras en een open gebied waar u s’avonds om het kampvuur kunt genieten van de vele sterren.

 

Jacana_campkopie Jacana_camp_swimming_poolkopie Jacana_Tent_view

  


Kwetsani Camp

Kwetsani, één van de meest afgelegen kampen in de Okavango, ligt op een langgerekt eiland met veel bebossing, zoals palmen en vijgebomen. Het is een intiem, luxe kamp met tien bedden, gebouwd op een hoger liggend houten plateau boven overvloedige vegetatie.  

Het kamp bestaat uit vijf boomhuisjes, chalets met ieder een eigen badkamer, sfeervol opgebouwd uit hout, riet, glas en canvas. Het restaurant, de lounge en de bar liggen in de schaduw van een rieten dak en kijken uit over een enorme watervlakte waar veel gnoes en lechwes leven. Gasten hebben zicht op de dieren vanuit het zwembad of vanuit de privacy van hun chalet.

Kwetsani biedt prachtige land- en water-activiteiten, afhankelijk van de wisselende hoogte van het water door het jaar heen. Safari’s kunnen worden gedaan met een mokoro, te voet over de dichtbeboste eilanden of met 4x4’s, zowel overdag als ’s nachts. U kunt hier veel wild tegenkomen, zoals de leeuw, luipaard, olifant, zebra, tsessebe en lechwe, nijlpaard, krokodil, en vele nachtdieren, zoals het wrattenzwijn, de aardwolf, serval en de bushbaby(klein nachtaapje).

 

Kwetsani_C_loungekopie Kwetsani_C_bedroomkopie Kwetsani_omgevingkopie2

 


Little Vumbura

Little Vumbura ligt op een eiland in een privé consessie in het noordelijke gedeelte van de Delta in hetzelfde gebied als het andere kamp, Vumbura Plains. Het is een erg mooi kamp bestaande uit zes ingerichte tenten. Elke tent is groot met veel ruimte en heeft een badkamer. Vanaf de dinerplek kunt u naar het zwembad en ontspanningsgedeelte waar u uit uitkijkt over de watervlaktes of naar het sterrendek. 

Aangezien het kamp omgeven is door water en dicht tegen grote rivieren aanligt zijn wateractiviteiten de focus met mokoro trips over de watervlakten en permanente kanalen, onder begeleiding van ervaren polers. (De gidsen of 'polers' staan rechtop in hun traditionele kano's en sturen hun bootje met een lange stok of 'pole')

Open landrovers zorgen ervoor dat u als gast dichtbij de dieren kan komen in de savanne gebieden. Wandelingen(op aanvraag) over het eiland geven u de kans om Afrika vanuit een ander perspectief mee te maken. Wildspotten is over het gehele jaar goed. Leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels tezamen met het kleinere wild, vormen een uitstekende all-round safari in dit afgelegen Deltagebied.

 

Little_Vumbura_mixed_herdkopie Little_Vumbura_entrencekopie2 Little_Vumbura_bedroomkopie

 


Seba Camp

Seba Camp, gesitueerd in een waterrijk bos, biedt u exclusieve, luxe accommodaties, uitkijkend over een wijds gebied met een meer dat seizoensgewijs gevuld is met water, met veel wild en vogels. Het bestaat uit vijf ruime tenten, gebouwd op een houten verhoging, elk met een eigen badkamer en een privé terras, waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van het rijk gevarieerde wild in de directe omgeving van uw tent. Elke tent is uniek ingericht, gebaseerd op de verschillende stammen van Botswana. Het restaurant en de bar liggen op een verhoogd plateau en bieden ook een spectaculair uitzicht op de omgeving. 

In dit gebied zijn onderzoekers bezig met het terugplaatsen van olifanten in het wild en gasten zijn welkom om hierbij te komen kijken, waarbij u zeer dicht in de buurt van grote kuddes olifanten kunt komen.

Afgezien van de olifanten, is hier ook veel ander wild, zoals de giraf, zebra, impala, gnoe, tsessebe en lechwe. Ook komen hier veelvuldig leeuwen en grote kuddes buffels voor. Voor de vogelliefhebbers zijn er meer dan 350 soorten vogels in dit gebied.

 

Seba_Camp_zebra'skopie2 Seba_Camp_raised_tentkopie Seba_Camp_swimmingpoolkopie

   


Savuti Camp

Savuti Camp ligt aan de Savuti Rivier in een geïsoleerd gebied van het Linyanti gebied in het verre noorden van Botswana. Het kamp ligt ongeveer 17 kilometer stroomafwaarts van de Zibadianja Lagoon, de bron van de Savuti Rivier. Aangezien de rivier is gestopt met stromen, is de eens met nijlpaarden gevulde rivier nu veranderd in grasland en een thuis voor vele roofdieren. In het droge seizoen is de waterdrinkplaats voor het kamp de enige waterbron in een groot gebied, waardoor het een prachtige gelegenheid biedt om wild te zien. 

Het intieme kamp bestaat uit zeven grote tenten die op verhoogde platforms staan met uitzicht over de graslanden van de Savuti.

Het kamp heeft een restaurant, een bar, een zwembad en een groot terras met een vuurplaats, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over de waterdrinkplaats.

Activiteiten bestaan uit dag- en nachtsafari’s met 4x4’s, wandelsafari’s met een gids (op aanvraag) en er zijn meerdere hides om veilig van dichtbij het wild te spotten. Er is veel wild in dit gebied, zoals bijvoorbeeld de roan, sable, giraf, leeuw, luipaard, cheeta, olifant en de wilde hond.

  

Savuti Camp bedroomkopie Savuti Camp hidekopie Savuti safarikopie