Tracks_through_the_desert

Kulala Desert Lodge

Verscholen aan de voet van de majestueuse Sossusvlei-duinen met een privé-ingang naar het Namib Naukluft Park, is Kulala Desert Lodge de meest spectaculaire locatie bij de Sossusvlei, met prachtige vergezichten over de beroemde rode zandduinen, bergachtige omgeving en uitgestrekte vlaktes.

Het kamp is opgebouwd uit 14 mooie chalets met rieten dak en canvas wanden, ook bekend als “kulala’s” (“om te slapen” in het Oshiwambo), elk met een eigen badkamer en een veranda. Elke kamer is gebouwd op een houten platform om de verkoeling van de wind op te vangen en heeft een gedeeltelijk plat dak, waarop een bed geplaatst kan worden voor de gasten om onder de sterren te slapen.

Het hoofdgebouw, ingericht naar Noord-Afrikaanse stijl, heeft een lounge, een pub, een restaurant, een zwembad en een veranda rondom met uitzicht op een waterdrinkplaats, een perfecte locatie om te genieten van de vergezichten van de woestijn. De allesomvattende sfeer van intimiteit en het ritme van Namibië is een waar genot voor de zintuigen.

De aangeboden activiteiten geven de gasten een verpletterende indruk van de grootsheid, eenzaamheid en stilte van de woestijn. Mogelijkheden zijn : een privé-tour naar de Sossusvlei, paardrijden, vlucht met een luchtballon en natuur- en wildsafaries om de fascinerende flora en fauna van de woestijn te bekijken.


Kulala_DL_slaapkamer

Kulala_DL_terras_uitzicht Kulala_DL_zwembad


Kulala Wilderness Camp


Kulala Wilderness Camp ligt in het hart van de Namib Woestijn in het 21000-hectare Kulala Wilderness Reservaat. Het ligt aan de voet van een berg, aan de westkant om te kunnen genieten van de prachtige Namibische zonsondergangen.

Het kamp bestaat uit negen simpele, maar stijlvolle chalets (“kulala’s”) met privé-veranda, eigen badkamer en zonnedek op een hoger gelegen plateau, zodat elke kamer een panoramisch uitzicht biedt op de vallei en de bergen rondom.

Het hoofdgebouw bestaat uit canvas-wanden met een rieten dak en is gebouwd op een verhoogd platform. Het straalt een intieme sfeer uit, compleet met een bar en traditionele 3-gangen-diners.

Bij het zwembad kunnen de gasten tegelijkertijd van hun drankje en van het adembenemende uitzicht genieten.Aan de rand van de oudste woestijn van de wereld leven wilde dieren die op fasscinerende wijze zijn aangepast aan de harde leefomstandigheden van de woestijn. Schaars maar opwindend om te zien, zijn de springbok, gemsbok, struisvogel, woestijnvos en de zeldzame aardwolf.

Activiteiten die mogelijk zijn, zijn excursies naar de prachtige zandduinen van de Sossusvlei, ballonvlucht in de vroege ochtend, wandeltochten met begeleiding en natuursafaries.

Kulala_WC_slaapkamer_met_duinuitzicht Kulala_WC_zwembad_bij_zonsondergang Kulala_WC

 


Damaraland Camp

Damaraland Camp is een comfortabel, vriendelijk kamp, gelegen in de Huab River Valley in een van de beste wildgebieden in Namibië; het biedt bijvoorbeeld eindeloze vergezichten over verlaten vlaktes, oeroude valleien en de hoge toppen van de Brandberg Mountains. De accommodatie bestaat uit tien grote tenten met een eigen terras en badkamer (in de tent). Het hoofdonderkomen is gebouwd onder canvas en bestaat uit een eetgelegenheid, een lounge en een bar.

Men kan genieten van een kampvuur tijdens rustige avonden en het kijken naar de sterren is prachtig vanwege de kristalheldere nachten. Bij het kamp hoort een zwembad dat zich tussen de rotsen bevindt.

In de vroege morgen ontstaat vaak een mist doordat de koude lucht van de Atlantische Oceaan in aanraking komt met de warme woestijnlucht van de Skeleton Coast. Deze mist drijft landinwaarts en voorziet de flora en fauna, die zich ongelofelijk knap aan dit woeste gebied hebben aangepast, van water.

De gasten kunnen veel dieren en planten zien in dit gebied, zoals de woestijnolifant, gemsbok, kudu en springbok, af en toe een cheeta of zwarte neushoorn en zeldzame vetplanten.

Activiteiten die mogelijk zijn, bestaan uit mountainbiking, wildsafaries per auto of te voet.

Damaraland Camp ligt in het Torra Conservancy en is succesvol geïntegreerd in de natuurlijke omgeving en de lokale gemeenschap.

Damaraland_C_tent Damaraland_C_tent_savonds Damaraland_C_Lounge_met_woestijn

 


Desert Rhino Camp

Desert Rhino Camp ligt in het 400.000 hectare grote privé Palmwag Reservaat en biedt een originele en exclusieve wildernis-ervaring. De zoetwaterbronnen in het reservaat onderhouden zowel gezonde populaties van de beroemde woestijnolifant, de zwarte neushoorn, Hartman bergzebra, giraffe, gemsbok en kudu als van vele roofdieren zoals de leeuw, cheeta, luipaard en hyena. Het kamp bestaat uit acht meru-styled tenten met een badkamer in elke tent. De algemene ruimte en eetgelegenheid bevinden zich ook in een tent, die prachtig uitzicht biedt over de woestijn en de bergen met op de voorgrond bij het kamp een aantal bijzondere Welwitschia planten. Activiteiten bestaan onder andere uit het volgen van neushoornsporen, zowel te voet als per 4x4, dagtochten met een picknick lunch en dag- en nacht- safaries. Palmwag Rhino Camp wordt gerund in samenwerking met het ‘Safe the Rhino Trust’, een organisatie die verantwoordelijk is voor het overleven van de zeldzame zwarte neushoorn in dit gebied.

Palmwag rhino camp - lounge Palmwag wandelsafari Palmwag Rhino Camp - bedroom


Ongave Tented Camp

Ongava Tented Camp is Etosha’s best bewaarde geheim, verstopt in een verborgen vallei aan de voet van een heuvel in het 30.000 hectare grote privé-reservaat, het Ongava Game Reserve, aan de grens van Etosha National Park. Het comfortabele kamp bestaat uit een hoofdgebouw met een bar en zwembad met uitzicht op een waterdrinkplaats die veel door de dieren wordt bezocht. Er zijn negen luxe Meru-tenten met badkamer, buiten-douches en privé-veranda. Ook is er een familie-unit, geschikt voor vier personen.

Activiteiten die mogelijk zijn vanuit dit luxe privé-onderkomen, bestaan onder andere uit wandelingen met een gids, vogelspotten, safaries met 4x4’s, zowel overdag als ’s nachts. Dit alles vergezeld van prettig gezelschap en uitstekende maaltijden.

Bijzonder is het opsporen van de witte neushoorn, Ongava is één van de grootste neushoornreservaten van de Namibische regering. Deze reservaten zijn gesticht door het hele land in de hoop de bedreigde neushoorn weer in aantal te laten toenemen.

Een geweldige ervaring met het Afrikaanse wildleven!

Ongava T.zwembad Ongava Tented Camp - Tent interior Ongava T.rond het vuur