sossusvlei-perfecte_duinen

Sossusvlei Wilderness Camp

Sossusvlei Wilderness Camp ligt in een van de meest bijzondere plekken van de Namib Woestijn: grenzend aan de massieve Sossusvlei duinen die indrukwekkend meer dan 300 meter uitsteken boven de omliggende vlaktes en omgeven door ruige, oude, vulkanische bergen.

Het kamp zelf is dicht onder de top van een berg gebouwd, waardoor het sensationele vergezichten biedt over de woestijn. Het bestaat uit negen prachtige chalets, elk met een zwembad op een verhoogd houten terras. De slaapkamers en badkamers geven een panoramisch uitzicht over de vlaktes en de zandduinen in de verte. 

Het hoofdgebouw heeft een rieten dak met een buitenterras waar gasten kunnen genieten van de zonsondergang of een diner onder de sterren. Ontbijt kan geserveerd worden onder de kameeldoorn acacia's temidden van de duinen. Er is een sterke telescoop aanwezig op het terras om de sterren in de heldere Afrikaanse nachten te bekijken. De lodge biedt zowel een direkte toegang tot de Sossusvlei als beslotenheid en exclusiviteit, waardoor excursies in de vroege morgen naar de zandduinen en de Vlei het meest geliefd zijn bij de gasten. Ook is het mogelijk een adembenemende ballonvlucht boven dit gebied te maken.
Ervaren gidsen brengen de woestijn tot leven gedurende natuursafaries en wandelingen, en tijdens nacht-safaries, waarbij men een beeld krijgt van het leven van verschillende nachtdieren zoals de Cape vos, de aardwolf, de black-backed jakhals en de bat-eared vos.

 

Sossusvlei_Wilderness_camp_bedroom

Sossusvlei_Wilderness_Camp_pool

sossusvlei_wilderness_camp_2

 


Doro Nawas Camp

Doro Nawas is genesteld tegen een kleine heuvel aan, aan de rand van de droge Aba-Huab Rivier en kijkt uit over oeroude vlaktes met schitterende vergezichten over het ruige Damaralandschap. Het landschap strekt zich uit van watervlaktes, bezaaid met rotsblokken, tot bijzondere rotsformaties, omgeven door zandduinen. Dit is het oorspronkelijke terrein van de woestijnolifant en de kuddes lopen dagelijks door de rivierbedding op zoek naar water en gebladerte om te eten.

De gasten verblijven in 16 units, opgebouwd uit natuurlijk materiaal, het design passend in het unieke décor van de omgeving, met aandacht voor luxe en comfort. Elke unit bestaat uit een slaapkamer, badkamer, douche in de open lucht en een veranda om buiten te slapen of sterren te kijken.

Er is zowel een eetgelegenheid binnen als buiten, een zwembad, bar en een kleine gallery waar Namibische kunst wordt tentoongesteld. De lodge biedt een uitstekende basis om de omgeving te ontdekken, zowel door 4x4 safaries als safaries te voet.

De gasten kunnen Afrika's grootste collectie van prehistorische rots-opgravingen en San rotstekeningen bezoeken bij Twijfelfontein. De combinatie van Afrika's verleden en heden maakt een bezoek aan Doro Nawas een bijzondere gebeurtenis.

 

Doro_Nawas_view_from_bedroom Doro_Nawas_main_camp_terras Doro_Nawas_prachtige_dag

 


Serra Cafema

Serra Cafema, een van de meest afgelegen kampen in zuidelijk Afrika, ligt inhet extreme noord-westen van Namibië en heeft zijn Portugese naam gekregen van de bergen die in het noorden de horizon domineren. Het kamp ligt tussen oude Albida bomen aan de oevers van de enigepermanente waterbron in de regio, de Kunene Rivier, en deelt het gebiedmet de Himba, de laatste ware nomaden van Afrika. Het kamp bestaat uitacht canvas en rieten-dak chalets en is gebouwd op palen, elk chaletheeft zijn eigen badkamer. Het kamp heeft ook een eetgelegenheid, eenbar en zwembad.Gasten vallen in slaap met het geluid van de stromende rivier dienet onder het kamp ligt, terwijl ze overdag, als schril contrast, eenvan de droogste woestijnen in de wereld kunnen verkennen.

Er zijn vele en gevarieerde activiteiten, zoals een tocht door dezandduinen, boottrips op de rivier, wandelingen door afgelegen valleienmet adembenemend mooie landschappen en quad-bike excursies die met zorgdoor een deel van de duinen worden geleid.

Serra Cafema wordt vaak bezocht door Ovahimba families die de gastenin staat stellen iets te leren over hun manier van leven en huntradities.

 

Serra_cafema_room_interior Serra_Cafema_lounge Serra_Cafema_guest_room

 


Skeleton Coast Camp

Skeleton Coast Camp ligt in het hart van het 16.400 kilometer grote Skeleton Coast Park, één van de meest verlaten, wilde, maar prachtigste onbewoonde gebieden op aarde. Het gebied heeft alles van opgewaaide zandduinen en zandvlaktes tot enorme kloven en zoutvlaktes, zeerobbenkolonies en scheepswrakken. Zoetwaterbronnen en de mist van de Atlantische Oceaan in de vroegemorgen maken een verbazingwekkende hoeveelheid leven mogelijk, vangrote zoogdieren tot de bijzondere Welwitcha plant.

Het kamp bestaat uit zes luxe meru-style tenten met ruime badkamers.Maaltijden worden buiten geserveerd in de eetgelegenheid onder eenoeroude boom.

Activiteiten bestaan uit hele of halfdaagse excursies, zoalsnatuursafaries te voet of met 4x4's, bezoek aan de klei-kastelen van deHoarusib Rivier, Rocky Point, de zandduinen, korstmosvlaktes,zeerobbenkolonies, Himba-dorpen en scheepswrakken.

Geheime waterstroompjes trekken wild aan, zodat de gastenwoestijnolifanten, gemsbokken, springbokken, giraffen, struisvogels,hyena's, zebra's en soms leeuwen en cheeta's kunnen zien.

Aangezien het terrein ruig en verlaten is, zullen met name gastendie een werkelijke wildernis-ervaring zoeken in één van de meestspectaculaire gebieden van zuidelijk Afrika erg genieten van eenverblijf in dit kamp.

 

Skeleton CC dinersetting Skeleton CC bedroom

Sceleton CC setting

 


Ongava Game Lodge

Ongava Game Reserve bestond oorspronkelijk uit vier gebieden met vee, maar isnu een overvloedig gevuld wildpark en dient als bufferzone tussen Etosha National Park en de meer zuidelijk gelegen boeren bedrijven. In dit reservaat biedt Ongava Lodge luxe accommodatie in twaalf chalets met rieten daken. Aangezien het hoofdgebouw met de bar en eetgelegenheid aan de uitlopers van Ondundozonanadana gebergte ligt, heeft men indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

Het is mogelijk voor de gasten om neushoornsporen te voet te volgen of om op safari te gaan om meer wild te zoeken, zoals de olifant, leeuw, zwarte neushoorn, springbok, gemsbok en hartebeest. Luipaardenen cheeta's kunnen in dit gebied ook voorkomen. Ook is het voor de vogelliefhebbers een uitstekend gebied om veel verschillende vogelsoorten te spotten. Het is mogelijk om de safaries door een privé-gids te laten begeleiden.

 

Ongava_game_Lodge_bedroom Ongava_GL_waterhole_kijken Ongava_Game_Lodge_gemsbok_in_kamp